Ghost of Tsushima ukazuje Sony, že má smysl vydávat hry na počítače. Dobrodružství samuraje Jina má skvělý začátek a stává se druhou nejhranější hrou japonské společnosti na Steamu. Nestačilo jen na Helldivers 2, což je ale kooperativní střílečka.

Ghost of Tsushima Director's Cut mělo přes víkend 77 154 souběžně hrajících hráčů. Tento výsledek překonává God of War (73 529 hráčů), Spider-Man Remastered (66 436 hráčů) i Horizon Zero Dawn (56 557 hráčů) a Horizon Forbidden West (40 462 hráčů). Nemluvě o The Last of Us Part 1, Days Gone či Uncharted.

Ghost of Tsushima je tak nejhranější příběhovou hrou pro jednoho hráče, kterou vydala Sony. Podle příspěvků na sociálních sítích to hráče tolik nepřekvapuje. Velký zástup z nich už dlouho volal po PC verzi. Jen škoda kontroverze se zákazem prodeje hry v téměř 180 zemích kvůli nutnosti mít PlayStation Network účet pro hraní kooperativního režimu Legends.

PC verze Ghost of Tsushima Director's Cut má odemčenou snímkovou frekvenci s různými grafickými možnostmi, aby se přizpůsobila široké škále hardwaru, od špičkových počítačů až po Steam Deck. Nechybí podpora Nvidia DLSS 3, AMD FSR 3 a Intel XeSS, stejně tak české titulky.

Připomínáme, že brzy proběhne důležitá prezentace, na které má Sony odhalit svou novou strategii. Přemítá se o dřívějším vydáním PC verzí PlayStation her. To by se eventuálně týkalo i připravovaného pokračování Ghost of Tsushima, na kterém ve studiu Sucker Punch Productions pilně pracují. Také je v přípravě filmová adaptace.

Pokud se nemůžete podobného prostředí nabažit, tak vás Ubisoft v listopadu tohoto roku zve do feudálního Japonska v Assassin’s Creed Shadows.