Hlasitě se spekulovalo o příběhovém rozšíření God of War: Ragnarök, které má být ve stylu Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Dokonce ho naznačovaly i pracovní inzeráty. Pokud toužíte po dalším dobrodružství Krata, tak dnes na The Game Awards 2023 byl oznámen přídavek Valhalla.

Překvapivé jsou dvě věci: je to bezplatné DLC a vyjde již 12. 12. 2023 pro všechny, co vlastní původní hru na PS5 nebo PS4. Půjde o epilog k původnímu příběhu.

„Vydejte se s Kratem do Valhally na hluboce osobní a reflexivní cestu vstříc budoucnosti, o které si nikdy nemyslel, že je možná. Zvládněte výzvy mysli i těla v nečekaném dobrodružství, které kombinuje souboje z God of War Ragnarök se zcela novými prvky inspirovanými žánrem roguelite,“ láká popisek. Takže ano, když budete poraženi, vrátíte se zdánlivě na začátek, zdá se, že bez jakéhokoli vybavení, ale můžete si odemknout brnění, zbraně a schopnosti, které se přenesou do dalšího pokusu.

Několik hodin po traileru jsou tady další důležité informace. Sony bere bezplatný dodatečný balíček Valhalla jako dárek pro své hráče. Současně oslavuje 15 milionů prodaných kusů hry God of War Ragnarök.

Děj přídavku se odehrává po rozhodující bitvě s Odinem a odchodu syna Atrea. Kratos doprovázen pouze Mimirem vstoupí do neznámých hlubin Valhally, aby překonal zkoušky v sobě samém a čelil ozvěnám minulosti.

Valhalla se zaměřuje na souboje a mísí je s novými, experimentálními prvky inspirovanými žánrem roguelite. Každý pokus ve Valhalle vás má povzbudit k tomu, abyste ovládli různé aspekty Kratova arzenálu, přičemž budete čelit nepřátelům a cestou vás čeká několik překvapení.

Ve Valhalle porážka neznamená konec. Pokud Kratos padne, znovu se probudí za dveřmi připravený na další pokus. Během každého pokusu se budete učit a přizpůsobovat výzvám, které Valhalla nabízí. Čím více jich překonáte, tím více zdrojů získáte, které můžete vložit do trvalých vylepšení, jež ovlivní jak Kratose, tak i samotnou Valhallu.

Na výběr bude pět nastavení obtížnosti, aby si tuhle dodatečnou cestu mohli užít všichni hráči. Nicméně, vyšší obtížnost zvyšuje odměny, které získáte v boji. Mezi jednotlivými obtížnostmi můžete přepínat před každým dalším vstupem do Valhally.