Dobré ráno. Microsoft nebude mít AAA hity v uvedení nových Xboxů. Cory Barlog možná láká na pokračování God of War. Embargo na recenze remaku Mafie a velikost patche.

Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Microsoft se místo AAA hitů spoléhá na tisíce her ze čtyř generací Xboxu, které si budou moci v den vydání zahrát majitelé konzolí Xbox Series X a Xbox Series S.

- Uvidíme dnes večer na prezentaci PlayStationu 5 pokračování God of War? Cory Barlog, který měl na starost restart Kratova dobrodružství, se rozhodl změnit avatar a hlavní obrázek na svém twitterovém účtu. Místo své fotky má nyní obrázek s ledem, zatímco jako obrázek zvolil nějaký obtížně čitelný text.

- Embargo na recenze remaku Mafie skončí 24. 9. v 17:00 našeho času, zatímco hra samotná vychází o den později. U PlayStation 4 verze bude nutné stáhnout day one patch o velikosti 37,77 GB. Očekáváme, že podobnou velikost bude mít aktualizace i na dalších platformách.

- Britské studio Crystal Dynamics, které vytvořilo Marvel’s Avengers a sérii Tomb Raider, pracuje na novém projektu. Pokud jste se právě začali radovat, že se vrátí Lara Croft, tak tenhle titul se známé archeoložky netýká. Crystal Dynamics totiž hledají spoustu nových zaměstnanců pro vývoj úplně nové značky. Dle inzerátů by se mělo jednat o hru pro multiplayer se zaměřením na PvP. Mezitím tým v Crystal Northwest bude připravovat další obsah do Marvel’s Avengers.

- PUBG Mobile se daří lépe a lépe. Mobilní spin-off známé battle royale akce překonal 3,5 miliardy amerických dolarů. Z této částky se 500 milionů podařilo vydělat za poslední dva měsíce. Za rok 2020 má mít hra na kontě 1,8 miliardy dolarů a počet stažení je přes 198 milionů. Pro srovnání, od 1. 1. do 13. 8., konkurenční Fortnite vyneslo 293 milionů dolarů na telefonech a tabletech, pak ale bylo na App Store a Google Play zablokováno z důvodu externí platební brány.

- Už víme, proč Ubisoft přejmenoval Gods & Monsters na Immortals: Fenyx Rising. Francouzské vydavatelské společnosti totiž hrozil spor s Monster Energy. Právníci výrobce energetických nápojů v dubnu/apríl letošního roku napadli přihlášku na ochrannou známku Gods & Monsters s tím, že by si zákazníci mohli obě značky plést. Značka Monster je totiž v herním světě vcelku aktivní. Ubisoft nechtěl riskovat a vynakládat čas a finance na soudní spor, raději ustoupil a hru přejmenoval.

- Embracer Group, dceřiná společnost THQ Nordic, koupila nizozemské studio Vertigo Games za 50 milionů eur prostřednictvím své divize Koch Media. Tým Vertigo vytvořil zombie first-person střílečku Arizona Sunshine a nyní připravuje střílečku After the Fall.

- Společnost Funcom v předběžném přístupu na Steamu spustila Conan Exiles: Isle of Siptah. Připravovaná expanze pro Conan Exiles přidává do survivalu rozsáhlý ostrov Siptah, který je plný starodávných ruin, nových tvorů, pláží zalitých sluncem a lesů. Součástí je také více než tucet nových dungeonů, leč ostrov je dosti nebezpečný. V jeho středu zuří ohromná bouře Maelstrom. Cena rozšíření je 19,99€.