Nintendo chystá křížence svého unikátního projektu Labo a PlayStation exkluzivity Dreams. Výsledkem je Game Builder Garage pro Switch, který vám umožní vytvářet vlastní herní zážitky.

Hra je navržena tak, aby učila vizuální programování her pomocí spojování barevných tvorů zvaných Nodon. V Game Builder Garage naleznete desítky Nodonů. Každý z nich má specifickou funkci, která se aktivuje kombinací s jiným Nodonem. Například kombinace Nodona představující postavu s Nodonem představujícím analogový knoflík vám umožní ovládat hrdinu pomocí tohoto knoflíku.

Kromě toho je při tvorbě her nutné na hrací plochu umístit různé objekty, například překážky, které bude muset hrdina v plošinovce přeskakovat. Po zvládnutí základů můžete využít pokročilé nástroje a svou hru obohatit mimo jiné o textury nebo navrhovat a animovat jednoduché postavy.

Přečtěte si také: Dokážeme si hrát na hrdiny i s papírem

K dispozici budou lekce, které vás naučí základům designu her, a režim volného programování pro ty, kteří se chtějí vyřádit.

Vytvořit a následně zahrát si budete moci nejrůznější herní žánry. Trailer láká na jednoduché plošinovky, střílečky, závodní hry a něco, co se jmenuje Tuna Cube Factory 2. Přes internet nebo lokální bezdrátové připojení bude možné vyměňovat a stahovat výtvory, které pak můžete prostřednictvím režimu Free Programming prozkoumat a naučit se jejich vnitřní fungování.

Pro usnadnění vývoje bude Game Builder Garage podporovat kompatibilní myš, kterou připojíte do portu USB v dokovací stanici Switche. Hrát můžete sami nebo až v osmi lidech.

Game Builder Garage vyjde 11. 6. letošního roku na Nintendo Switch.

Jak se sami můžete přesvědčit, Game Builder Garage bude jednoduchou hrou, ve které si svou malou hru bude moci vytvořit opravdu každý. Otázkou zůstává, jak to bude s kreativními kartony Nintendo Labo. Už dlouho jsme od japonské společnosti neslyšeli žádné nové informace. Na internetu se spekuluje o ukončení Laba.