Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později - zejména o letních prázdninách) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na 13. 10. letošního roku se chystá G.I. Joe: Operation Blackout. Jisté jsou verze pro PS4 a Xbox One. To je ale zatím vše, co o hře víme. Musíme si počkat na oficiální oznámení.

- Mixer oficiálně vypnut. Streamovací platforma od Microsoftu, která měla být konkurencí pro Twitch, je minulostí. Nepomohla ani velká jména jako Ninja, Shroud a King Gothalion, kterým americká společnost zaplatila velké peníze.

Přečtěte si také: Střílečka Halo: Infinite se nám konečně pořádně ukázala

- Marvel's Spider-Man je nejprodávanější PlayStation 4 hrou ve Spojených státech amerických. Následuje God of War, Horizon: Zero Dawn, The Last of Us Part II a Final Fantasy VII: Remake. S informací přišel analytik Mat Piscatella ze společnosti NPC Group. Od Sony oficiálně víme, že Spider-Man po celém světě prodal 13,2 milionu kusů do srpna minulého roku, God of War mělo na začátku minulého roku na kontě 10 milionů, Horizon Zero Dawn ve stejnou dobu 10 milionů a The Last of Us Part II zvládlo rychle 4 miliony.

- BioWare nadále pracují na novém Dragon Age, ujistil fanoušky výkonný producent Mark Darrah. V současné době vývojáři pracují ze svých domovů, práce je kvůli tomu těžší, ale ve vývoji postupují.

- Godfall nebude standardní živou službou ve stylu Destiny 2, a to z důvodu, že ve hře nejsou žádné mikrotransakce. Vývojáři plánují titul postupně obohacovat novým obsahem. Godfall nabídne příběhovou kampaň, end-game část a má více příležitostí pro průzkum světa. Hra vyjde koncem letošního roku na PC a PS5.

Přečtěte si také: Microsoft oficiálně oznámil práce na novém Fable

- World War Z obdrželo dříve avizovanou aktualizaci, která do této kooperativní zombie akce přináší plnohodnotný cross-play mezi PC, PS4 a Xbox One verzemi a novou třídu pojmenovanou Dronemaster - má k dispozici drona.

- 1,4 milionu prodaných kusů hlásí Sega s Atlusem u Persona 5 Royal. Celá série se přehoupla přes 13 milionů kusů.

- 30. 7. letošního roku vyjdou PS4, Xbox One, PC a Mac verze hry hardcore akce Hellpoint. To ale neplatí o verzi pro Switch, která dorazí až koncem letošního roku.

- O víkendu si můžete s Xbox Live Gold na Xboxu One bezplatně zahrát Yakuza Kiwami, For Honor a Sid Meier'S Civilization VI.

Přečtěte si také: Obsidian představili nové RPG s názvem Avowed a vydávají Grounded

- Kreativní Dreams obdrželo plnohodnotnou podporu virtuální reality. Majitelé PlayStation VR mohou objevovat a tvořit nový obsah Dreams ve zcela nové dimenzi prostřednictvím Inside the Box. Samozřejmě se doporučují pohybové ovladače PlayStation Move.

- Ubisoft zve k vyzkoušení své středověké bojovky For Honor, kterou nadále vylepšuje. Během víkendu si ji můžete zahrát nejen na Xboxu One, ale také na PC a PS4.

- Fotbalová série Pro Evolution Soccer se může v budoucnu podívat na Nintendo Switch. Umožní to přechod celé značky na Unreal Engine, který podporuje Switch, zatímco Fox engine od Konami má s platformou od Nintenda problémy. První PES na Unreal Enginu vyjde v příštím roce.

- Oblíbený japonský RPG titul Dragon Quest 11 od Square Enix míří na Xbox One a Windows 10. Hra bude dostupná od 4. 12. letošního roku a dočkají se jí i předplatitelé Xbox Game Passu.