Tvůrci Fallout: New Vegas a Outer Worlds představili nové RPG. Studio Obsidian Entertainment pod hlavičkou Xbox Game Studios pracuje na novém magickém RPG z pohledu první osoby, které je zasazené do fantasy světa jménem Eora, tedy ve stejném světě jako série Pillars of Eternity.

Z titulu Avowed jsme viděli krátký trailer s několika záběry - hradby, letící hořící šípy a jeskyni, kde se nacházel hlavní hrdina s mečem v jedné ruce a aktivním kouzlem v druhé ruce. Je tedy připraven na velký souboj s nějakou obludou.

Současně Obsidian vydávají Grounded. Nevšední mravenčí kooperativní dobrodružství vyjde 28. 7. letošního roku na PC a Xbox One. Hra bude pochopitelně později vylepšena pro Xbox Series X a je součástí předplatného Xbox Game Pass.

Grounded hráče zavede do nevšedního světa, kterým se stává zahrada u rodinného domu. Děti jsou transformovány na velikost mravenců a musejí přežít v nebezpečném světě, v němž je ohrožují různí tvorové, včetně mravenců, pavouků a dalšího hmyzu.

Grounded byl vytvořen především se záměrem kooperativní survival hry pro čtyři hráče, kteří brání svůj dvorek před nepřítelem, opevňují stanoviště atd. To vše v Grounded zůstalo, ale je tu také příběh. Ten se točí kolem opravy stroje, aby se z dětí staly opět normálními dětmi a mohly se vrátit ke svým rodinám. Titul tak bude možné hrát i v singleplayeru.