Tak to vypadá, že na vydání Shadow of the Erdtree můžeme koncem února/februára zapomenout. Fanoušci Elden Ringu vzhlíží k druhému výročí od vydání hry a doufají v takto velké překvapení. Náznaky v poslední době byly, například aktualizace databáze Steamu a spolupráce mezi Bandai Namco a výrobcem periferií Thrustmaster. Od té doby se mohlo mnohé změnit, což dá se říct potvrzuje poslední finanční zpráva od společnost Kadokawa.

Kadokawa je majitelem japonského studia FromSoftware. Firma investorům sdělila, že tým usilovně pracuje na dodatečném obsahu pro Elden Ring. Navzdory tomu ale v tuto chvíli není stanoveno datum vydání. DLC má za cíl vylepšit prodeje. Nedivili bychom se, kdyby toho nakonec v plánu bylo více.

V minulém roce byly hlášeny prodeje Elden Ringu nad hranicí 20 milionů. V té době bylo oznámeno Shadow of the Erdtree s obrázkem blonďaté postavy na přízračném oři, jež si razí cestu obilným polem, které je plné duchů. V dálce je vidět Erdtree. Zdánlivě jde tak o naznačení nové postavy. Někteří se přiklání k tomu, že je to Miquella. Já se naopak přikláním k tomu, že koncem února/februára uvidíme ze Shadow of the Erdtree více a dozvíme se snad i vytoužený termín vydání.

Tencent mezitím chystá mobilní verzi Elden Ringu, která má být inspirována hitem Genshin Impact.