FromSoftware posilují. Japonské studio se stalo výhradním vlastníkem práv na Elden Ring. Dosud největší hit autorů Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice vyšel před necelými dvěma roky. Celosvětovým vydavatelem byla společnost Bandai Namco, tedy až na Japonsko, kde si hru vydalo samo FromSoftware.

S Bandai Namco se FromSoftware dělili o ochrannou známku. To už ale neplatí. Dokumenty Úřadu pro patenty a ochranné známky v USA odhalují, že ke změně došlo v březnu/marci loňského roku. Elden Ring vyšel v únoru/februári 2022 a během prvního roku prodal 20 milionů kopií.

Přechod práv na Elden Ring pod FromSoftware je zajímavý s ohledem na to, že Tencent a Sony vlastní dohromady 30 % FromSoftware. Investice v celkové hodnotě 36,4 miliardy jenů byla uskutečněna v létě 2022. Sony vlastní 14,09 procenta FromSoftware, zatímco Tencent má 16,25 procenta. Mateřská společnost FromSoftware, korporace Kadokawa, si ponechala 69,66 % akcií. Peníze od Sony a Tencentu měly být investovány do vývoje silných videoherních značek.

Neoficiálně se říká, že investice pomohla FromSoftware se osamostatnit. Teď si možná bude studio hry samo vydávat. Jiní se obávají, aby Sony nezískala větší vliv a další hry nebyly jen na PlayStation a PC.

Ve FromSoftware v současné době vzniká rozšíření Shadow of the Erdtree pro Elden Ring, nemá stanovené datum vydání. Tencent má zase chystat mobilní verzi Elden Ringu.