Forza Horizon 5 má fantastický start. Už v pátek, kdy se festival v Mexiku otevřel majitelům dražší edice hry, bylo zaznamenáno 700 tisíc hráčů. Od včerejška čísla stoupají a dnes se šéf Xboxu pochlubil, že závody si užívá již 4,5 milionu hráčů na konzolích, PC a v cloudu.

Forza Horizon 5 si připisuje nejlepší start v historii her od Xbox Game Studios. Bohužel, titul, který hra sesadila, nebyl odhalen. Místo toho jsme se dozvěděli, že rekord v počtu souběžných hráčů je 3x vyšší než rekord Forzy Horizon 4.

O samotných prodejích se zřejmě nic nedozvíme. Microsoft tato čísla nesdílí, navíc Forza Horizon 5 je od svého uvedení na trhu dostupná v předplatném Xbox Game Pass pro konzole Xbox Series X/S a Xbox One, stejně tak pro PC a přes cloud.

Podle Phila Spencera ukazuje Forza Horizon 5, že investice do předplatného a cloudu se vyplácí. Společnost si dala za cíl přinést propracované hry co největšímu počtu hráčů z celého světa.

Jsem zvědav, jak si povede další velká hra od Microsoftu, už za měsíc dorazí střílečka Halo Infinite.

Forzu Horizon 5 jsme v naší recenzi doporučili na 10/10. Adam Bárta nečekal, že pátý díl bude až takhle dobrý. „Závodní série od Playground Games opět nezklamala a v novém díle nabízí rozmanitou mapu Mexika, nádherný audiovizuál, lepší zvuky aut a výborně zpracovaný multiplayer. Forza Horizon 5 je jednoduše skoro perfektní hrou, která si bere to nejlepší z předešlých dílů a posouvá vše zase o krok dál,“ napsal ve verdiktu.

V rámci propagace Forzy Horizon 5 se tým Xboxu z Austrálie a Nového Zélandu rozhodl pro netradiční video, v němž schodil auto z vrtulníku, z výšky přibližně 1300 metrů.