Indian, Bonusweb, Games, Konzolista, Xboxweb a RespawnPoint. To jsou české weby, které hodnotily dnes vycházející závody Forza Horizon 5 známkou 10/10. Nejen tuzemští novináři jsou ale z novinky od studia Playground Games a společnosti Microsoft nadšeni. I v zahraničí panuje s open-world závody spokojenost.

Ba co víc, Forza Horizon 5 se stala nejlépe hodnocenou novou hrou letošního roku dle agregátoru recenzí Metacritic. Forza Horizon 5 má v průměru 92 procent ve verzi pro Xbox Series X (PC verze má 91 %). Microsoft může být celkově dobře naladěn a jeho hráči také, na druhém místě je titul Psychonauts 2. Ten na Forzu Horizon 5 ztrácí pouhý jeden bod.

Na třetím místě se nachází Chicory: A Colorful Tale (90 %), čtvrtá je first-person střílečka Dusk a páté nevšední kooperativní dobrodružství It Takes Two.

Pokud bychom brali v potaz všechny hry, tedy i nové vydání starších her, tak Disco Elysium: The Final Cut (97 %), The House in Fata Morgana (97 %), Tetris Effect Connected (95 %) a Hades ve verzích pro Xbox Series X/S (93 %) a PlayStation 5 (93 %) se nacházejí před Forzou Horizon 5. V takovém případě je Forza Horizon 5 na šestém místě. Ale zase na devátém místě najdeme Xbox Series X verzi Microsoft Flight Simulatoru.

V zahraničí se pro 10/10 u Forzy Horizon 5 rozhodly magazíny Windows Central, GamingBolt, TheGamer, IGN, GamesRadar+, VGC, TrueAchievements, PC Invasion, Stevivor, PPE.pl, TheGamer nebo Game Revolution.

Forza Horizon 5 vychází dnes pro Xbox Series X/S, Xbox One a PC, ovšem pouze v dražší edici Premium Edition. Standardní a Deluxe edice vycházejí 9. 11. Ve hře jsou české titulky a je součástí předplatného Xbox Game Pass.