Nové akční RPG od Square Enix a Luminous Productions s názvem Forspoken se na The Game Awards 2021 ukázalo v dobrém světle. Nadšení hráčů ale brzy vystřídalo naštvání poté, co se dozvěděli, že se hra bude prodávat za 80 eur (cca 2026 Kč). Dnes se Forspoken snaží získat hráče zpět prostřednictvím nových gameplay záběrů. Ty jsou zaměřeny zejména na boj.

Ve čtyřminutovém videu úplně nahoře se můžete podívat, co lze od nové značky čekat. Gameplay záběry vypadají zajímavě a zaujmout dokáže nejen otevřený svět, ale také boj. V něm hlavní hrdinka Frey používá různá kouzla a speciální schopnosti, aby se dokázala vypořádat s přesilou nepřátel.

Dozvěděli jsme se také informace o PlayStation 5 verzi, včetně tří grafických nastavení a podpoře technologií v ovladači DualSense.

Forspoken na PS5 nabídne tři různé režimy. Důraz na grafiku zajistí, že hra poběží v rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu, zatímco Performance sníží rozlišení na 1440p při 60 snímcích za sekundu. Na výběr bude ještě ray-tracing, ovšem o něm zatím chybí podrobnosti.

Šéf vývoje Takeshi Aramaki potvrdil také využití bezdrátového ovladače DualSense, respektive jeho technologií v podobě haptické odezvy a adaptivních spouští. Právě adaptivní spouště mají poskytovat různé pocity v závislosti na seslaných kouzlech.

Forspoken vyjde 24. 5. 2022 na PlayStation 5 a PC. Konzolová exkluzivita je na dva roky, tedy až po 24. 5. 2024 může hra dorazit na Xbox Series X/S.