EA Sports zveřejnili přes dvě minuty dlouhé gameplay video, kterým lákají na vylepšenou kariéru ve FIFA 21. Novinky jsme si rozebrali nedávno v článku. Dnes se ale můžeme na vše podívat. Nechybí tak ukázka nové interaktivní zápasové simulace. Ta umožní hráčům nejen sledovat průběh zápasů, ale mít plnou kontrolu nad simulovanými utkáními, včetně možnosti naskočit do zápasu v okamžicích, kdy se rozhodnete změnit jeho průběh. Zaměřit se ale můžete také jen na jeho klíčové okamžiky, které jsou důležité pro vývoj utkání. Zejména penalty. Při simulaci budete sledovat zápasové statistiky a výkony hráčů, abyste mohli střídat a upravovat taktiku za pochopu.

Druhou důležitou novinkou je systém vývoje hráče. Ve FIFA 21 máte mít kontrolu nad rozvojem mužstva. Fanoušci budou jistě kvitovat nový poziční trénink, který umožní přeměnit ofenzivního krajního obránce v křídlo. Z produktivního záložníka zase můžete udělat falešnou devítku. Hodit se to bude zejména v situacích, kdy vám chybí hráči na jiné posty.

Přečtěte si také: Po rozchodu s EA je značka FIFA spojována s 2K Sports

S tím souvisí aktivní trénink. V něm můžete vytvářet týmové rozpisy a trénovat několik hráčů najednou. Vyberete si, kdy v týdnu budou hráči odpočívat a kdy trénovat s cílem vybalancovat morálku a kondici hráčů se zápasovou praxí. Součástí je nová statistika. Ta ukazuje, s jakou pravděpodobností podají fotbalisté maximální výkon. Samozřejmě můžete sledovat i vývoj jednotlivých hráčů a nalézt správnou rovnováhu s fyzickou kondicí a morálkou.

Ať už skládáte tým plný superhvězd nebo se zaměřujete na nadějné mladíčky, budou se vám hodit nové možností v přestupech, které vám otevřenou další způsoby získávání hráčů. Vývojáři měli vytvořit realističtější přestupový trh, kdy si můžete pořídit hráče na hostování s opcí a vyjednat výměny hráčů.

V singleplayeru je rovněž důležitá umělá inteligence. Ta měla být přepracována, abyste v každém zápase čelili inteligentnějším protivníkům. S tím jdou ruku v ruce nové obranné zákroky, přepínání hráčů a přepracovaná osobní obrana ztěžující překonávání protivníkovy defenzívy. Na druhé straně hřiště jsou inteligentnější útočníci. Ti dokážou lépe využívat driblink a přihrávky. V každém zápase byste měli být v neustálém střehu.

FIFA 21 vyjde 9. 10. 2020 na PC, PS4 a Xbox One s bezplatným upgradem na PS5 a Xbox Series X. Na Switchi dostane jen aktualizovanou verzi na starém enginu.