Vývojáři z Bethesdy a představitelé Microsoftu a Xboxu se musejí připravit na negativní recenze u Starfieldu. I když bude ambiciózní vesmírné sci-fi RPG od tvůrců Skyrimu a novodobých dílů Falloutu v dobrém stavu, tak ho mají v plánu poškodit „fanoušci“ PlayStationu. Má jít o odplatu za to, že Starfield nevyjde na PS5.

Za tímto účelem zakládají na agregátoru recenzí, serveru Metacritic, nové účty. Jeden z nich se pochlubil, že zakládá 1000 účtů. Možná zvolil tohle množství jako vzkaz kreativnímu řediteli Toddu Howardovi, který ve Starfieldu slíbil 1000 planet.

Další tvrdí, že má připraveno 25 účtů jako odplatu za The Last of Us, Horizon, Gran Turismo a další PlayStation hry, které bombardovali příznivci Xboxu. Jiný se pochlubil, že má na Metacritic již 600 účtů, aby dal Starfieldu nulu.

Metacritic naopak oznámil, že hodlá hráčům v podobných akcích zabránit. Dá se předpokládat, že Starfield budou chtít poškodit i jinde.

Původně měl Starfield vyjít na PlayStation 5. Dle některých dokonce Sony chtěla Bethesdě nabídnout peníze za časovou konzolovou exkluzivitu stejně jako v případě her Deathloop a Ghostwire: Tokyo. Prý se objevovaly náznaky, že by Starfield mohl vyjít výhradně na PS5. To Microsoft nechtěl riskovat a raději celou Bethesdu za 7,5 miliardy dolarů koupil.

Pro všechny ostatní, co se na Starfield těší, tak vyjde 6. 9. tohoto roku PC a Xbox Series X/S. Titul bude ve stejný den dostupný v základní verzi pro předplatitele Game Passu. Dnes se navíc Bethesda pochlubila, že hra je gold. Hlavní vývoj tedy skončil. Předběžné stažení hry bude možné od 17. 8. v rámci Xboxu Series X/S a PC a od 30. 8. ze Steamu.