Společnost Frontier Developments po neúspěchu s F1 Manager 2022 nehází flintu do žita a oznamuje, že během letošního léta uvede na trh F1 Manager 2023 ve verzích pro PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5, Xbox One a PlayStation 4.

Letošní ročník manažéra stáje Formule 1 má být ve všech ohledech lepší. Vývojáři kvůli němu dva měsíce po vydání ukončili podporu F1 Manageru 2022 a chtějí, aby si hráči užili cestu manažera týmu F1, který k titulu mistra světa vede svůj tým nebo jezdce.

„Napínavý svět Formule 1 ožívá v nové sezóně hry F1 Manager 2023. Celkem 23 závodů, šest závodů F1 Sprint, nové vozy, nové okruhy včetně městského okruhu v Las Vegas, noví jezdci, nové výzvy... Váš odkaz začíná právě teď,“ láká tisková zpráva.

F1 Manager 2023 má nabídnout nevídanou kontrolu nad vybraným týmem F1: bohaté a podrobné manažerské funkce, propracovanou závodní podívanou, větší autenticitu a zbrusu nový režim, který vám umožní přepsat sezónu podle vašich podmínek.

„Buďte motor každého rozhodnutí a staňte se nejlepším týmem na startovním roštu oficiální sezóny F1 nejen v ročníku 2023, ale i těch následujících, uvádějí autoři. Opět budete rozhodovat o všech aspektech týmu: od týmové továrny přes garáže až po startovní rošt,“ dočteme se dále v tiskové zprávě.

„Rozhodujte o zaměstnancích, spravujte zázemí, stavte a laďte vozy, plánujte a dohlédněte na závodní strategii. Každé rozhodnutí je jen na vás, osud vybraného týmu je ve vašich rukou.“

Mezi letošní novinky patří nový režim Race Replay. Ten vám umožní znovu prožít klíčové momenty z celé sezóny. Takhle novinky shrnuli sami tvůrci:

DYNAMICKÉ A DRAMATICKÉ ZÁVODY

Buďte součástí celého závodního víkendu. Proveďte své jezdce tréninkem a kvalifikací a připravte si strategii na hlavní závod. Vy rozhodujete o každém nařízení, každém rozhodnutí a každém pokynu a stejně tak i každá chyba půjde jen za vámi.

Základem napínavého závodního víkendu ve hře F1 Manager 2023 je úžasné grafické zpracování ve stylu televizního vysílání. Závody jsou nyní ještě dynamičtější než kdykoli předtím. Závodní okruhy, předjíždění, souboje a incidenty na trati byly vylepšeny tak, aby přispěly k lepší podívané a většímu realismu.

Smyk nebo náročný souboj mohou ovlivnit sebevědomí jezdce, únava mechaniků může způsobit chybu při zastávce v boxech a přehřáté pneumatiky mohou ovlivnit vaši strategii. Způsob, jakým tyto situace vyřešíte, určí váš styl řízení týmu a může rozhodnout o celé sezóně.

VYLADĚNÝ VÝKON

Ve hře F1 Manager 2023 máte díky propracovaným systémům řízení naprostou kontrolu nejen nad prvotřídními jezdci, ale i nad řadou dalších zaměstnanců. Najměte si zkušeného sportovního ředitele a získáte možnost řídit tréninkový režim mechaniků a zdokonalovat jejich dovednosti, které jsou klíčové pro úspěch během závodního víkendu a k získání ceny za nejrychlejší zastávku v boxech.

Bude na vás čekat mnoho výzev a rozhodnutí, která mohou ohrozit celou sezónu. Přilákáte nové jezdce hned nebo se s nimi dohodnete na smlouvě od začátku příští sezóny? Sledujte také nové generační talenty v simulovaných šampionátech seriálů F2 a F3. Při vývoji dílů pro váš vůz můžete rozhodovat o celé řadě proměnných, například o výkonu, spolehlivosti a nákladech.