Po menších aktualizacích zaměřených na opravu a vylepšení hry přináší studio Saber Interactive větší update. V Expeditions: A MudRunner Game si všichni hráči mohou užít dobrodružství na nové mapě a při zdolávání těžkého terénu vyzkoušet dvě nová vozidla.

„Po zemětřesení v srdci Arizony už okolí nevypadá stejně. Využijte všechny své schopnosti, abyste našli cestu přes tyto nebezpečné a pusté kopce a kaňony. Jenom tak budete schopni odhalit existenci neznámé civilizace,“ láká tisková zpráva na novou mapu.

Napříč 22 misemi vás čeká hledání stop a pozorování, mimo jiné v jeskyních, které jsou jen ochutnávkou dobrodružství v podzemí, které se připravuje v dalších aktualizacích.

Na pomoc při plnění misí si můžete vzít dvě nová vozidla: SIRO 72 T8-H a AFIM Hornet 622T, stejně tak využít schopností nového specialisty Marcuse Kingsleye. Podle vývojářů se vám bude hodit. Abychom měli výčet důležitých novinek kompletní, tak novou aktivitou je sbírání ametystů.

Pokud čekáte na kooperativní režim, tak ten dorazí v létě. Za několik týdnů by měl být ve veřejném beta testování. „Od této chvíle až do 1. sezóny týmy tvrdě pracují na vylepšování hry a na tom, aby hráčům poskytly co nejlepší zážitek,“ uvádí tisková zpráva s tím, že Expeditions je jejich první pokus o nový zážitek v rámci značky MudRunner. V Saberu chtějí, aby hry SnowRunner a Expeditions nabízely odlišné zážitky.

Kromě výše napsaného je součástí aktualizace vylepšení hratelnosti, uživatelského rozhraní a dalších částí hry. Vývojáři mimo jiné chtějí novou odměnou motivovat hráče, aby nepřeskakovali skenování. Režim navijáků teď zmizí po vypnutí motoru nebo v případě, že se auto převrátí. Spotřeba paliva se nemění při změně tlaku pneumatik, když vůz stojí.

V následujících týdnech a měsících plánují autoři spoustu obsahu. Vedle placených sezón chtějí potěšit komunitu dalším bezplatným obsahem, včetně nových vozidel, nástrojů, specialistů a dalšího. Majitelé Year Passu s každou novou sezónou získají nová vozidla, specialisty i exkluzivní herní mechanismy a kosmetické prvky.

Expeditions: A MudRunner Game vyšel na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox s českými titulky.