Japonské studio FromSoftware je známo hrami Demon's Souls, Dark Souls, Bloodborne a Sekiro: Shadows Die Twice. S Elden Ring se ale vývojáři chtějí posunout a přinést fanouškům nový zážitek, který ale u příznivců Souls budí rozpaky, zejména kvůli otevřenému světu.

Průzkum úrovní byl v předešlých titulech těchto tvůrců vždy důležitý. V Elden Ring se vám ale má otevřít rozsáhlý fantasy svět s příběhem, jenž napsali Hidetaka Miyazaki a George R. R. Martin.

Elden Ring má zaujmout nejen matadory žánru, ale také nováčky. Z toho důvodu bude připraven přívětivější tutoriál pro naučení základů, zatímco s průzkumem pomůže mapa a strážní věže. V originále se jmenují Watchtowers a fungují podobně jako v tradičních titulech s otevřeným světem, třeba těch od Ubisoftu.

FromSoftware je do svého fantasy světa přidali, aby usnadnili hráčům průzkum. Yasuhiro Kitao v rozhovoru s magazínem Jagatplay zmiňuje, že při průzkumu světa můžete vynechat některé menší dungeony. „Ale nebojte se, implementovali jsme několik způsobů, které vám pomohou tyto dungeony najít. Můžete například využít stavbu zvanou Watchtower, jež vám umožní lepší přehled o okolí,“ prozradil. Takto odhalené dungeony pak budou označeny na mapě.

Když už je řeč o dungeonech, tak Legacy dungeony nevyžadují pro vstup konkrétní level. Pokud ho najdete, můžete se ho pokusit vyčistit klidně s postavou na první úrovni. Existovat budou také dungeony, které vyžadují, abyste nejprve našli speciální předměty nebo vybavení. Bez nich do nich nevstoupíte.

S usnadněním hry souvisejí vyskakovací tutoriály ze Sekira. V Elden Ring budou s obrázky a textem, aby popsaly a vysvětlily nováčkům jednotlivé systémy hry. Rozdíl je v tom, že si je budete moci kdykoliv znovu přečíst. To v Sekiru nebylo možné.

Elden Ring vychází 21. 1. 2022 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.