Electronic Arts oznámili, že nevydají demoverzi pro FIFA 21. Společnost poruší tradici, kdy pravidelně v září zveřejnila demo před uvedením plné verze na trh.

Důvodem absence dema je zaměření na vývoj hry a zajištění nejlepšího možného zážitku na konzolích současné i nové generace. Předplatitelé EA Play (PC, PS4 a Xbox One) nadále budou mít možnost zahrát si zkušební desetihodinovou verzi FIFA 21, a to od 30. 9., deset dnů před plánovaným vydáním (9. 10.) pro PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X a Series S dorazí koncem roku. Majitelé PS4 a Xbox One verzí obdrž bezplatné vylepšení pro nové konzole.

Zahraniční redaktoři, kteří měli možnost si FIFA 21 zahrát na současné generaci konzolí, tvrdí, že jde o malé vylepšení ve srovnání s loňskou FIFA 20. Vývojáři se dle všeho soustředí více na next-gen verze, kde mohou ukázat něco nového, neokoukaného a možná revolučního.

Konami u konkurenčního PES vsadila letos pouze na aktualizovanou sezónu prostřednictvím eFootball PES 2021 Season Update, zatímco tvůrci usilovně pracují na nové hře pro příští rok, kterou bude pohánět technologie Unreal Engine.

Přečtěte si také: Electronic Arts propouští, ruší Star Wars střílečku a uzavřelo studio Battlefieldu