EA Sport bude poprvé vydávat svou první fotbalovou hru bez licence FIFA, nazvanou EA Sports FC, která má vyjít letos. Viceprezident značky EA Sports, David Jackson, prohlásil, že má „obrovskou důvěru“ v tento projekt. Rozhodnutí společnosti odtrhnout se od fotbalové organizace FIFA umožňuje zavést do hry další inovace, které dosud nebyly možné.

NOVÉ MOŽNOSTI

Jackson v rozhovoru pro deník The Mirror sdělil, že EA Sports FC je jejich vizí do budoucnosti. Společnost chce vytyčit vlastní cestu vpřed a naplnit očekávání hráčů prostřednictvím své vlastní platformy. Odtržení od FIFA představuje změnu myšlení a otevírá nové možnosti pro expanzi a vytváření zajímavých zážitků pro fanoušky.

Pro fanoušky to může na první pohled působit jako prostý rebranding, ale Jackson zdůrazňuje, že tato změna povede k „novým a poutavým zážitkům“ pro hráče. Společnost se zaměřuje na dvě klíčové oblasti – autenticitu a inovaci.

Autenticita je pro zážitek z her EA Sports nejdůležitější a tým se zaměřuje na zachování vysoké pravosti prostřednictvím 19 000 hráčů, 700 týmů a 30 lig. Tento prvek zůstane i v budoucnosti jedním z hlavních pilířů jejich her.

Druhou důležitou oblastí je inovace. EA Sports chce být schopná vytvářet nové a poutavé zážitky, které hráči očekávají. Tým vývojářů má nyní možnost přemýšlet velmi zeširoka o příležitostech a plánuje přinést inovace, které budou pro fanoušky co nejzajímavější.

DOČKÁME SE NĚČEHO NOVÉHO?

Vyjádření Davida Jacksona navazuje na dřívější prohlášení vydavatele, které naznačuje, že licence FIFA brzdí EA v některých klíčových oblastech fotbalových her. V EA vnímají odtržení od FIFA jako příležitost pro růst a rozvoj svých her do nových režimů a digitálních ekosystémů.

EA Sports FC představuje novou éru pro fotbalovou franšízu. Společnost má pevnou víru, že tato změna a nové prvky přinesou fanouškům zajímavé a osvěžující zážitky. S očekávaným vydáním se letos můžeme těšit na nové možnosti ve světě fotbalových her.

Podrobnosti o EA Sports FC se dozvíme v červenci.