Rozruch kolem nedávného teaser traileru jasně ukázal, že hráči se nemohou nového Mass Effectu dočkat. Bohužel pro ně máme špatnou zprávu. Vypadá to na dlouhé čekání. Nejprve se totiž na řadu dostane Dragon Age: Dreadwolf.

Nový díl fantasy RPG od BioWare by mohl dorazit v průběhu příštího roku. Rok 2024 dříve zmínil novinář Jeff Grubb a v popisu práce ho uvedl i Kevin Scott. Vedoucí animátor filmečků pracuje pro Electronic Arts více než sedm let a podílel se právě na Dragon Age: Dreadwolf. Viz důkaz níže. Tak je dost pravděpodobné, že hru uvidíme 8. 12. na The Game Awards 2023.

O čem se naopak zatím moc mluvit nebude, tak je další Mass Effect. BioWare sice u příležitosti oficiálního dne této sci-fi série zveřejnilo tajemný teaser trailer se záhadnou postavou, ale v následujících měsících a letech by měl být převážně klid. A to z jednoho prostého důvodu: Mass Effect je vzdálený ještě několik let.

Pokud by vás zajímal přesnější termín, tak jsme prý ve stejné situaci jako s Dragon Age. Pokračování bylo odhaleno v roce 2018 a k vydání dojde až příští rok. Takže z tohoto pohledu by na nový Mass Effect mělo dojít v roce 2029.

Ono to zas takové překvapení není, letos v červnu byl Mass Effect ve fázi předprodukce. Pokud je rok 2029 pravdou, tak Mass Effect může být jednou z prvních her pro novou generaci konzolí. Současně by ještě mohl vyjít na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V soudních dokumentech Microsoftu totiž bylo uvedeno, že s novým Xboxem společnost počítá v roce 2028.