I když v gameplay traileru na Xbox Games Showcase 2024 nebylo vidět logo PlayStationu, tak přes sociální sítě studio id Software potvrdilo, že DOOM: The Dark Ages vyjde také na PS5. Logo konkurenční konzole obsahuje rovněž video na YouTube Bethesdy. Phil Spencer, šéf herní divize Microsoftu, vysvětlil důvody, proč tato first-person střílečka nebude exkluzivitou pro Xbox.

„DOOM je určitě jednou z těch franšíz, které mají historii napříč mnoha různými platformami,“ řekl Spencer v odpovědích na otázky serveru IGN. „Je to série, kterou si podle mě zaslouží hrát každý.“

Spencer pokračoval a prozradil, že před několika lety se zeptal Martyna Strattona, šéf id Software, co by rád udělal. Stratton měl odpovědět, že by rád The Dark Ages přinesl na všechny platformy. Titul se chystá na rok 2025.

Mimochodem, potvrdila se dřívější zpráva, že nový DOOM bude součástí takzvaného projektu Latitude. To má být interní název pro strategii Microsoftu s vydáním first-party her na konkurenční konzole. Takto dříve vyšly tituly Grounded, Pentiment, Hi-Fi Rush a Sea of Thieves. Údajně nejvyšší představitelé Microsoftu tlačí na to, aby co nejvíce her vyšlo na PS5, potažmo Switch.