Krvavá first-person střílečka Doom Eternal rozpoutá peklo na Nintendu Switch od 8. 12. letošního roku, oznámily společnosti Bethesda Softworks a id Software. Hra vyjde pouze jako digitální verze skrz eShop Nintenda. V maloobchodní krabičce se prodávat nebude.

Port pro Switch vytvořilo studio Panic Button, které má s těmito verzemi bohaté zkušenosti. Mělo na starost Doom, Wolfenstein II: The New Colossus a Wolfenstein: Youngblood.

Ve Switch verzi Doom Eternal nechybí příběhová kampaň pro jednoho hráče, kde zažijete napínavé boje z pohledu první osoby. Budete vyzbrojeni plamenometem namontovaným na vašem rameni, čepelí na zápěstí a postupně budete vylepšovat zbraně a schopnosti, abyste čelili dalším démonům.

Přečtěte si také: Bývalí vývojáři CD Projektu RED chystají izometrický sci-fi horor inspirovaný Vetřelcem

Doom Eternal využije Motion Aiming pro vestavěný gyroskop Joy-Conu. Tuto možnost lze použít ve spojení s tradičním zaměřováním pomocí analogové páčky ovladače.

Po kampani můžete své dovednosti otestovat v Battlemode. Jde o online multiplayerový zážitek dva proti jednomu. Plně vyzbrojený zabiják Doom Slayer se postaví tváří v tvář dvěma démonům v pěti kolech.

Doom Eternal už dříve vyšel pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Vývojáři mají v plánu také vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ovšem datum vydání aktualizace neznáme.