Letošní QuakeCon ještě ani nezačal a už tu máme několik drobnějších novinek a informací. Příchod nových her od Bethesdy do nabídky Game Passu na PC a odhalení achievementů poukazujících na možné vydání multiplayerové free-to-play střílečky Quake Champions na Xbox zkrátka nestačí. Dokazuje to třeba fakt, že pokud během následujícího týdne otevřete Epic Games Store, můžete získat zdarma nejen balíček Boom Boxer pro bojovku Rumbleverse, ale i DOOM 64.

Pravdou je, že DOOM 64 není ani nejnovější, ani nejdražší titul. Původní verze pro Nintendo 64, kterou má na svědomí Midway Studios San Diego, vyšla už v roce 1997, přičemž na PC, PS4, Xbox One a Switch dorazila hra zásluhou studia Nightdive před dvěma lety, kdy vycházel DOOM Eternal. A už před dvěma lety stál vylepšený DOOM 64 něco málo přes 120 Kč. Nic to ale nemění na tom, že jde o jednu z nejlepších her ze série DOOM, takže pokud jste s tímhle tak trochu zapadlým klenotem dosud nepřišli do styku a při pohledu na název Epic Games Store vám nestartuje motorovka v kapse, teď je vhodný čas na nápravu.

Pokud máte raději původní DOOM z roku 1993 nebo o rok mladší DOOM 2, tak právě pro vás Bethesda zveřejnila nový trailer, který láká na všechny dosud vydané komunitní addony, jež si může každý hráč zdarma stáhnout nejen na PC, ale i na konzolích. Tedy pokud vlastníte vylepšené verze těchto klasik od id Software, které vyšly v roce 2019.

Abyste si mohli addony, které vycházejí z modifikací dostupných na PC nebo z oficiálních expanzí, stáhnout, potřebujete účet Bethesdy. Ale jakmile ho budete mít, nic vám nebrání si z hlavního menu stáhnout Anomaly Report, Arrival, BTSX Episode 1 & 2, Deathless, DOOM Zero, Double Impact, Earthless: Prelude, No End in Sight, No Rest for The Living, Rekkr, Sigil, Syringe, The Plutonia Experiment nebo TNT: Evilution. Právě dnes navíc došlo na uvedení addonu Revolution! a další addony mají následovat.

Dobrou zprávou také je, že vylepšené verze DOOMu a DOOMu 2, které na PC vyšly nejprve přes Bethesda.net Launcher a později na Steamu, jsou konečně k dispozici i těm, kteří vlastní originální verze obou her na GOG.com. Že to ale trvalo...

A než se někdo zeptá, ne, ohledně případného remasteru střílečky Quake 2 dosud neunikla ani čárka. Nechceme strašit, ale samozřejmě je možné, že půjde nakonec jen o zbožné přání komunity a že se loňský úspěch s vylepšením prvního dílu série Quake nutně opakovat nebude. Ale rádi se budeme mýlit. Dnes po 19. hodině, kdy začíná 15minutové zahájení QuakeConu, snad budeme moudřejší.