Ukrajinské studio GSC Game World, které pracuje na střílečce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, je v tuto chvíli zcela nezávislé. Vlastní veškerá práva na samotnou značku S.T.A.L.K.E.R., očekávanou hru si na PC i Xboxu Series X/S vydává samo a časem ji může vydat také ve verzi pro PlayStation 5. Přesto v poslední době čím dál častěji spolupracuje s Microsoftem, zejména v oblasti marketingu. Nyní na tuto čím dál užší spolupráci poukazuje oznámení nového dokumentárního filmu.

Tvůrci Stalkera 2 zveřejnili upoutávku lákající na dokument s názvem War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2. Ten se objeví na YouTube kanále studia GSC Game World už 3. října/októbra 2024, přičemž byl natočen ve spolupráci s Microsoftem a autory dokumentární série Power ON - The Story of Xbox, která je pro změnu k dispozici na YouTube kanále Xboxu.

War Game se zaměří nejen na tvorbu hry, ale i na příběh samotných zaměstnanců studia, kterým se životy navždy změnily 24. února/februára 2022, kdy Rusko zaútočilo na Ukrajinu. A i když válka trvá více než dva roky, z komentářů typu „jednou rukou nabíjíme naše zbraně a druhou vyvíjíme hru“ stále běhá mráz po zádech. Pokud se tedy podaří dané téma řádně zpracovat, mohlo by se jednat o velmi intenzivní, a nejen pro obyvatele napadené země důležitou výpověď.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. listopadu/novembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S a už ode dne vydání bude k dispozici s českými titulky a v nabídce Game Passu. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oznámena.