Microsoft dnes potěšil všechny předplatitele Xbox Game Passu, kteří nestihli dohrát Grand Theft Auto 5. Oblíbená gangsterská akce od Rockstaru se k dnešnímu dni vrátila do služby pro konzole Xbox a cloud.

GTA 5 je dostupné v plné verzi, tedy s plnohodnotnou kampaní pro jednoho hráče s příběhem tří hrdinů i s multiplayerem v podobě GTA Online. Zajímavé je, že se oblíbená hra vrací v době, kdy Microsoft zdražuje předplatné. Od zítřka (6. 7.) bude za Xbox Game Pass pro konzole účtovat 269 Kč (10,99 eur) místo 259 Kč (9,99 eur) a za Xbox Game Pass Ultimate (součástí je EA Play) 389 Kč (14,99 eur pro Slovensko) místo 339 Kč (12,99 eur). Cena zůstává stejná stejná u PC Game Passu (259 Kč).

Dnes je v Game Passu dostupná ještě hra Sword and Fairy: Together Forever pro PC, konzole a cloud. 6. 7. se přidá logická akce McPixel 3 (PC, konzole a cloud), ve kterém s rádoby hrdinou budete odvracet jednu katastrofu za druhou pomocí nekonvenčních, ale zábavných metod chaosu.

Čtvrtou hrou první části července je taktická střílečka Insurgency: Sandstorm. V Game Passu pro PC bude dostupná od 11. 7. společně s budováním komunity a správy ekonomiky v titulu Common'hood (PC, konzole a cloud).

V pátek 14. 7. se přidá úplná novinka v podobě poněkud šílené střílečky Exoprimal od Capcomu (PC, konzole a cloud), kde musíte zastavit vlny dinosaurů ve futuristickém obleku.

Na 18. 7. jsou avizovány ještě Techtonica (PC, konzole a cloud) a The Cave (konzole a cloud). Techtonica je akce z pohledu první osoby zasazena do mimozemského světa, kde budete budovat automatizovanou továrnu. Dostupná bude v rámci Game Preview, tedy předběžného přístupu.

The Cave je adventura od tvůrce Monkey Island a Maniac Mansion Rona Gilberta a Double Fine Productions, oceněného studia za Psychonauts a Brütal Legend. Za úkol máte sestavit tříčlenný tým se sedmi nepravděpodobných dobrodruhů, z nichž každý má své vlastní jedinečné osobnosti a příběhy. S nimi sestoupíte do tajemných hlubin a prozkoumáte různá místa.

15. 7. GAME PASS OPUSTÍ

  • Exo One (PC, cloud a konzole)
  • PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls (PC, cloud a konzole)
  • Spelunky 2 (PC, cloud a konzole)

Jako obvykle si hry, které Game Pass opouštějí, budete moci koupit se slevou 20 %.