Studio Nightdive, které se specializuje na remastery a oživování herních klasik, se očividně v poslední době zaměřilo na klasické, kultovní, ale v širší herní obci spíše zapomenuté retro tituly. Nedávno se podívalo na zoubek obskurní střílečce PO'ed a nyní přichází na řadu Killing Time, střílečka plná duchů a hororové atmosféry 30. let minulého století, která vyšla ve verzi pro 3DO už v roce 1995. V následujících dvou letech došlo také na port pro Windows a Macintosh.

Killing Time se vrátí pod názvem Killing Time: Resurrected a nabídne kompletní obsah původní hry od Studia 3DO, v níž se hráči vžijí do role studenta egyptologie. Ten musí najít a zničit záhadné egyptské zařízení, zrušit jeho kletbu a porazit zástupy nadpřirozených nepřátel. Jako už tradičně dojde také na podporu rozlišení 4K a až 144 snímků za sekundu, anti-aliasing či nové nebo přepracované 2D obrazovky a menu.

Tvůrci z Nightdive Studios společně s vydavatelem Ziggurat Interactive lákají také na textury prostředí ve vyšším rozlišení, plynulejší hratelnost nebo rozšířené možnosti ovládání a jeho rozvržení. Asi nejzajímavější je ale přepracování tzv. spritů nepřátel ve vysokém rozlišení, jež soudě dle prvních záběrů vypadá opravdu dobře. Pro puritány a obecně pro hráče, kterým se tato novinka nebude líbit, ale vývojáři připravili možnost přepínat mezi novým a původním vzhledem protivníků.

Zatím nevíme, kdy Killing Time: Resurrected vyjde. Po vydání si ji ale budete moci zahrát prakticky kdekoliv, protože míří na PC (Steam, GOG.com, Humble Store), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch. Zajímavé přitom je, že původní hru bylo ještě nedávno možné stáhnout zdarma z méně známého webu ZOOM Platform, který si získal přízeň fanoušků retro hraní zejména nabídkou jinak nedostupných starších her ze série Duke Nukem. Nyní ale možnost stažení chybí. Lze předpokládat, že oznámení remasteru s tím bude mít něco společného.