„VLÁDNI, NEBO BUDEŠ OVLÁDNUT. CASTILLO MUSÍ BÝT LVEM, PROTOŽE YARA JE PLNÁ OVCÍ.“

ANTÓN CASTILLO

Tak jsme se konečně dočkali a Far Cry 6 se nám začíná pořádně ukazovat. Ubisoft zrovna dokončil prezentaci nadcházejícího pokračování svojí open-world first-person franšízy, která nás tentokrát zavede na území Yary. Tropického „ráje“ v Karibském moři inspirovaného Kubou. Jemu ovšem nevládne mír a příroda, nýbrž tvrdý diktátorský režim pod vedením Antóna Castilla.

Naším úkolem tak samozřejmě bude Antóna i s jeho pubertálním synem Diegem svrhnout a osvobodit obyvatele Yary od jeho nadvlády. Zároveň to bude poprvé v sérii, kdy budeme hrát přímo za místního obyvatele. Nebudete tak víceméně náhodný kolemjdoucí, který se shodou náhod dostane do nešťastné situace; tentokrát budete mít vy – potažmo vaše postava Dani Rojas, u které si budete moci zvolit pohlaví – nějaký osobní vztah se vším okolo.

A jak vlastně můžete svrhnutí režimu dosáhnout? Samozřejmě za pomocí spojenců, partyzánských odbojářů, velkého arzenálu zbraní a pořádné palebné síly. Mezi vaše spojence patří kupříkladu Clara Garcia, vůdkyně odboje Libertad, nebo Juan Cortez. A pokud jde o ty zbraně, tak kromě těch standardních dostanete do rukou i takzvané „resolver“ zbraně, které působí, jako by je někdo vytvořil ve svojí garáži. Mezi nimi najdete například rotačák poháněný motorem z motorky, batoh plný naváděných raket a další šílenosti, které nakloní misky vah v boji proti Castillově armádě na vašíi stranu.

V klasickém duchu Far Cry nechybí ani nejrůznější vozidla, přičemž budete moci nově jezdit i v tancích nebo na koních. Z minulého dílu se navíc vrací i zvířecí parťáci; mezi dva představené (není zcela jasné, zda jich bude víc) patří roztomilý pes Chorizo a krokodýl Guapo, každý s jinými možnostmi a dovednostmi. Chybět samozřejmě nebude ani kooperace pro dva hráče. Takže i s kamarádem si budete moci užít průzkum nového světa, který nabídne nejrůznější džungle, krásné výhledy, pevnosti nebo nově v sérii také velké město. V tomto případě Esperanza, kde zároveň Antón sídlí.

V redakci jsme dostali možnost hru již vidět a připravili jsme si pro vás preview doplněné s exkluzivním rozhovorem, v němž se o jednotlivých částech hry dozvíte podrobnější detaily. Například co přesně vaši zvířecí parťáci dokážou, na jaké zbraně se můžete těšit nebo jaká další prostředí vás čekají. Doporučujeme se tak na něj rozhodně podívat.

Pokud vás samotná hra láká, určitě si do kalendářů zapište datum 7. října/októbra. Tehdy hra vyjde pro PC (přes Epic Games Store a Ubisoft Connect), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Google Stadia a Amazon Luna. Vlastníci hry pro konzole minulé generace získají upgrade pro novou generaci zcela zdarma. V den vydání navíc bude Far Cry 6 dostupné skrze předplatné Ubisoft+.

Přečtěte si také: Far Cry 6: Exkluzivní rozhovor s ředitelem herního světa