S brzkým vydáním čtvrtého Diabla rozhodně nemůžeme počítat. To ale nebrání Blizzardu ve zveřejňování nových informací a gameplay záběrů. Před koncem roku se společnost rozhodla ukázat dovednosti různých tříd hrdinů. Tady je nutné mít na paměti, že záběry pocházejí z pre-alfa verze.

Zároveň se tvůrci prozradili některé podrobnosti o legendárních předmětech. Blizzard tvrdí, že vyslechl zpětnou vazbu hráčů ohledně legendárních předmětů a provedl příslušné změny. Tyto předměty budou stále hrát důležitou roli při optimalizaci sestavy postavy, ale v Diablu 4 se jejich schopnosti objeví v jiných typech předmětů. Například bojové umění (které posiluje barbarské schopnosti) lze nalézt v chráničích trupu, helmách a prstenech, takže pro jeho získání nemusíte hledat konkrétní předmět.

A nejen to, díky okultistovi lze přenášet sílu předmětů z jednoho předmětu na druhý. Okultista je NPC, který dokáže z jednoho předmětu získat legendární sílu a poté ji implantovat do jiného předmětu, čímž přepíše již přítomnou sílu. Získaná síla je začleněna do esence, kterou si můžete ponechat, pokud si přejete, a čekat, až najdete ideální předmět. Tento postup se však nevztahuje na jedinečné položky, protože taková položka je pouze jedna.

Pokud se potvrdí dřívější zvěsti, tak po interních problémech v Blizzardu a s nimi souvisejícími problémy při vývoji dorazí Diablo 4 až na druhé polovině roku 2023. V roce 2022 můžeme počítat s vydáním mobilního Diabla Immortal.