Diablo IV začalo dobře, ale z nedostatku obsahu potřebného pro udržení hráčů a nevýrazné a problémové první sezóně zapálená komunita radost neměla. Náladu fanoušků má změnit Season of Blood, která v polovině října přinese nesčetné změny. Blizzard upravuje de facto vše. Od padání kořisti a odměn přes přidání pěti nových finálních bossů, úprav v dungeonech, zvýšení odměn za různé aktivity až po vylepšení celkového zážitku z jízdy na koni.

Jak víme z dřívějška, druhá sezóna je silně spojena s upíry a umožní nám vstřebat jejich schopnosti a využít je ve válce o Sanctuary. K dispozici bude 22 upířích schopností bez ohledu na třídu, za kterou hrajete. Takže byste měli mít potřebné možnosti k boji proti novým nepřátelům.

To ale nejsou jediné zajímavé novinky. Další je vydání Diabla 4 na Steamu. Ano, peklo zamrzlo. Hack and slash RPG bude v obchodě od Valve dostupná zároveň s druhou sezónou (od 17. 10. 2023) a bude podporovat cross-play a cross-progress, abyste si mohli zahrát s hráči z Battle.netu, případně si přenést pokrok. Radost jistě budou mít také ti, co chtějí hrát na Steam Decku, kde Diablo 4 běží překvapivě dobře. Nadále je nutné být připojen k internetu. Nutný je také účet Battle.net.

V srpnu tohoto roku se Blizzard vrátil na Steam, jako první přinesl Overwatch 2. Hra má extrémně negativní uživatelské recenze. Mnoho hráčů využilo recenze, aby si postěžovalo na politiku Blizzardu a odchod z Číny. Je tam i oprávněná kritika směrem ke změně monetizace, nedostatku nového obsahu a touze po návratu původního Overwatch.

Diablo IV je nejrychleji prodávanou hrou Blizzardu. Za pouhých pět dnů si hru zahrálo více než 10 milionů hráčů a příjmy se dostaly na 666 milionů dolarů. Ve společnosti jistě doufají, že Season of Blood a Steam znovu otevřou pekelné brány, poněvadž v hardcore segmentu je Diablo 4 považováno spíše za mrtvou hru a není o ní zájem moc ani na Twitchi.