Takhle si Blizzard návrat na Steam nepředstavoval. Známá vývojářská a vydavatelská společnost se na nejpopulárnější počítačovou platformou po letech rozhodla vrátit a jako první nabídla hráčům svou bezplatnou multiplayerovou akci Overwatch 2. Ta se po několika dnech zapsala do historie Steamu. Není se ale čím chlubit.

Overwatch 2 je nejhůře hodnocenou hrou v historii Steamu. Má 91 % negativních recenzí od hráčů. Samozřejmě, každému se titul nelíbí a komunita je naštvaná na zastavení vývoje hry pro jednoho hráče a Hero Mode, ovšem tady je zakopaný pes jinde. Zhruba dvě třetiny negativních recenzí jsou napsány ve zjednodušené čínštině. Čínští hráči kritizují Blizzard za to, že před několika měsíci vypnul své služby v Číně, včetně her.

Čínští hráči tak mají první možnost, jak vyjádřit svůj názor. Kritizují také absenci speciálního serveru, což má z Overwatch 2 činit pouze průměrný zážitek. Špatné připojení hlásí kvůli tomu, že musejí hrát přes VPN. Západní hráči tak kritičtí nejsou a Overwatch 2 si užívají. Ve špičce na Steamu je ve hře 60 až 70 tisíc hráčů.

Podle analytika Daniela Ahmada z Niko Partners to ukazuje, že Overwatch je v Číně stále populární značka.

Video níže láká na nové příběhové mise v rámci Invasion a představuje novou hrdinku Illari. Pochází z Peru.