Odhadovaných 100 milionů dolarů na tržbách v prvních dvou měsících po spuštění bezplatného Diabla Immortal je velký strašák pro fanoušky této akční série, kteří se těší na plnohodnotný čtvrtý díl. Blizzard přiznal, že Diablo 4 bude mít mikrotransakce i season pass, ale rozhodně nepůjde o pay to win.

Diablo 4 nabídne obchod, kde si za skutečné peníze mohou zájemci koupit předměty. Ty mají být pouze kosmetické povahy. Skrz mikrotransakce nebude možné koupit nic, co by ovlivnilo sílu/úroveň vašeho hrdiny.

Blizzard považuje Diablo 4 za live service hru. Údajně má celou armádu tvůrců, kteří budou v následujících letech přidávat nový obsah v rámci sezón. Tento systém dobře znají hráči Diabla 3 a Diabla 2: Resurrected. Tentokrát na něj mají vývojáři klást větší důraz. Nová sezóna jednou za čtvrtletí přinese zcela novou hratelnost, úkoly, výzvy, nepřátele, legendární předměty a další vybavení.

Společně s novou sezónou přijde season pass, který nabídne jak bezplatné, tak prémiové odměny. V bezplatných odměnách najdeme herní boosty, které mohou například zrychlit získávání zkušenostních bodů. Ty však budou vázány na vaši úroveň v sezóně a nebudou dostupné rychleji skrz platbu.

Prémiový season pass zahrne odměny zaměřené na estetiku, některé typy budou exkluzivní. Plus dojde i na prémiovou měnu, jež bude možné utratit v in-game obchodě.

Když zmeškáte nějakou sezónu, tak se do hry budete moci jednoduše vrátit. Na začátku nové sezóny si totiž hráči vytvoří nového hrdinu.

V Blizzardu hodlají bedlivě sledovat zpětnou vazbu hráčů. Dokonce komunitě umožní hlasovat o tom, které věci je třeba opravit, které změnit a které přidat.

Diablo 4 nemá stanovené datum vydání, očekávat jej máme v roce 2023 na PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4.