Po vzoru moderních RPG her se Blizzard rozhodl změnit přístup ke vzhledu postav a nabídnout hráčům Diabla 4 mnoho možností pro přizpůsobení hrdinů. Rozhodnout budete moci o typu postavy, účesu, vousech a obočí. Postavy bude možné dále zkrášlit líčením, doplňky v podobě šperků nebo tetováním a malováním na tělo. Samozřejmostí je změna barvy pleti, očí, vlasů nebo různých ozdob.

Potěší kombinace stovek součástí zbroje, které jsou pro jednotlivé třídy jedinečné, stejně tak možnost si každou část zboje nabarvit podle svého uvážení. Jinou barvu může mít helma, rukavice, boty...

Některé možnosti v přizpůsobení budou specifické pro konkrétní třídu, aby tvůrci podpořili jejich jedinečnost. Současně ale Blizzard slibuje, že mnohé z nich budou sdílené, aby umožnily zajímavější kombinace.

Přečtěte si také: Diablo 2: Resurrected vyjde v září. Jak se dostat do bety?

Vše potřebné najdete vždy v místě zvaném Doupě (anglicky Lair). Blizzard tímto způsobem chce zajistit, aby nedocházelo k setkání klonů mezi hráči.

Kromě této novinky se Blizzard pochlubil zahrnutím systému vykreslování, který zajistí detailnější materiály a jejich správné reakce na herní svět v podobě odrazu světla, chování na těle postav a při kontaktu s jinými objekty. Tím vším má být podpořen realismus. Jinak ale pro designéry bylo těžké najít správný kompromis mezi realistickým světem a temným fantasy.

V doprovodných videích a obrázcích se podíváme na nechutné příšery i třídy, za které budeme moci hrát. Je jedno, zda jde o pekelnou bestii, hrdinu nebo NPC postavu – vše by mělo být v Diablu 4 detailní. To videa a obrázky potvrzují, zejména, když prezentované modely srovnáme s Diablem 3.

Přečtěte si také: Konkurence Diabla se nepovedla. Magic: Legends končí

Příznivce série potěší návrat Lilith, dcery pekelného lorda Mefista. Zdá se, že Lilith dostane v Diablu 4 větší prostor. Další jistě potěší první pohled na monstra jako Blood Bishop, Skeleton Lord a další kreatury.

Potíž je v tom, že hra zatím nemá stanovené datum vydání. Očekává se nejdříve v příštím roce pro PC a konzole. Už 23. 9. 2021 ale dorazí Diablo 2: Resurrected. Remaster druhého dílu bude dostupný na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch.