Blizzard se dnes u příležitosti formálního vydání Diabla 4 pochlubil, že akční RPG je jeho nejrychleji prodávanou hrou všech dob.

Pokud byste se ale zajímali, kolik kusů se prodalo, tak to jsme se zatím nedozvěděli. Nicméně informace vycházejí z prodejů před dnešním dnem, jde o prodeje dražší edic Deluxe a Ultimate, díky nimž se hráči do pekelného světa mohli vypravit už 2. 6.

Blizzard akorát prozradil, že během tohoto předběžného období, tedy od 2. 6. do 5.6, hráči nahráli více než 93 milionů hodin neboli více než 10 000 let.

Určitý obrázek si ale udělat můžeme. Předchozím rekordmanem v rámci Blizzardu je expanze World of Warcraft: Shadowlands, která za první den dokázala prodat 3,7 milionu kopií ve verzi pro PC. S ohledem na to, že Diablo 4 vyšlo také na konzole PlayStation a Xbox, tak lze očekávat mnohonásobně více prodaných kusů. A to i přes skutečnost, že jde o prodeje do 5. 6. 2023.

Očekává se, že se Diablo IV zařadí mezi nejprodávanější hry letošního roku. Tedy po bok The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Hogwarts Legacy a Resident Evil 4 remaku.

„Naší vizí v Blizzardu je vytvářet legendární zážitky pro všechny a Diablo IV je neuvěřitelným naplněním této vize,“ neskrýval nadšení Mike Ybarra, prezident Blizzardu. Nadšen je také generální manažer Diabla. Rob Fergusson připomněl, že Diablo 4 bylo ve vývoji několik let.

„Jsme nesmírně hrdí na to, že můžeme hráčům nabídnout nejbohatší příběh, jaký kdy byl v Diablu vyprávěn. Hráči mají řadu možností, včetně osobního přizpůsobení postavy, vybavení personalizovanými dovednostmi pro boj s děsivými démony nebo sbírání legendární kořisti, která podpoří jejich herní styl. Od prvního oznámení hry v roce 2019 nás k tomuto vydání naší temné vize Sanctuary vedla podpora milionů hráčů po celém světě,“ dodal Fergusson.

Pro Diablo 4 v současné době vzniká nejen nový obsah v rámci pravidelných sezón, ale také dvě velká rozšíření.