Dnes nastal pro mnohé hráče velký den, protože se dočkali vytouženého oficiálního vydání Diabla IV, pokračování slavné série. Někteří z nich si tedy hru zahráli už v předběžném přístupu díky předplacení hry, a dokonce se někomu už i podařilo dosáhnout levelu 100 v hardcore módu, ale to nic nemění na významu dnešního dne. Launch probíhá dobře a servery se zatím drží. Tvůrci ale nezahálí a pro hráče chystají další obsah.

NEOPAKUJME CHYBU Z DIABLO III

Vývojáři se vyjádřili, že si uvědomují chybu, která provázela předchozí díl série – nedostatečně se totiž věnovali rozšiřujícímu obsahu. Z dlouhodobého hlediska je potřeba hru udržovat, aby ohně v pekle nevyhasly s odchodem hráčů, kteří mají „vše splněno“. Proto nezaháleli a oznámili hned dvě expanze. Jednu v těchto dnech dokončují a na druhé se pracuje. Zároveň prozradili, že se hráči mohou těšit na další přidávaný obsah v rámci sezón. Společnost Blizzard už dříve potvrdila, že tímto způsobem se hře bude věnovat dlouhodobě.

ROZŠIŘOVÁNÍ PŘÍBĚHU SKRZE PŘIDÁVANÝ OBSAH

Zatímco předchozí dva díly série se dočkaly po jednom velkém rozšíření, čtvrtý díl dostane rozšíření mnohem více. Plánuje se také využít potenciál ročního období a vytvořit tak sezónní obsah. Generální manager Rod Ferguson se v pořadu Kinda Funny Games zmínil především o příběhových úkolech, které budou součástí expanzí.

První herní sezóna nezačíná spuštěním hry, ale chystá se přibližně v polovině července. Část obsahu bude pro všechny hráče a pro ostatní obsah je potřeba zakoupit si battle pass a plnit v něm úkoly, abyste získávali odměny. V případě zájmu o tento kontent si budete muset kupovat battle pass pro každou sezónu zvlášť.

VYZVEDNĚTE SI EXKLUZIVNÍ ITEMY Z TWITCH DROPS

V odměnách za sledování vysílání Diabla IV na platformě Twitch se objevily hned 4 zajímavé předměty. Stačí si účet propojit se hrou, začít sledovat někoho, kdo vysílá tuto hru a má zapnuté Drops. Samotný zisk itemů není podmíněn žádnou přímou platbou, jsou k dostání pouze za váš čas strávený sledováním. Za první 3 hodiny sledování přenosu si můžete vyzvednout dýku a meč, za další 3 hodiny pak zbylé dva herní itemy.

Čas na získání těchto bonusových předmětů máte až do pondělí 12. 6., a to konkrétně do 9:00 hodin, pak se nabídka stane neaktivní a tyto předměty již nezískáte.

Potěšila vás tato zpráva od Blizzardu? Podělte se s námi v komentářích – jaký event by se vám líbil, kdyby se objevil v Diablu 4?