Pokud nedojde k něčemu nečekanému, tak 6. 6. tohoto roku vyjde Diablo 4. Blizzard se na sociálních sítích pochlubil, že očekávané akční RPG vstoupilo do zlaté fáze. Po vývojové stránce je tedy hotové a necelá dva měsíce mají tvůrci na vyladění, opravu chyb a optimalizaci. Vše bude zahrnuto do takzvaného day one patche a mělo by pramenit zejména z nedávné veřejné bety.

Už 20. 4. se dozvíme další novinky o hře. Mezitím Blizzard potvrdil, že hra na konzolích poběží plynule. Konkrétně slibuje rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu na Xboxu Series X. Na Xboxu Series S to má být 1080p při 60 snímcích za sekundu.

Tohle je důležitá informace s ohledem na to, že kooperativní střílečka Redfall od Arkane a Bethesdy bude 60 FPS při vydání postrádat. Zda můžeme u Diabla 4 očekávat další grafické režimy pro různé možnosti rozlišení a výkonu, tak to se teprve uvidí.

Je vysoce pravděpodobné, že 4K a 60 FPS zvládne Diablo 4 také na PlayStationu 5. Na potvrzení si ale musíme ještě počkat.

Diablo 4 očekávejte tedy 6. 6. 2023 ve verzích pro PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4. Pokud si hru koupíte v dražší edici Deluxe nebo Ultimate, tak si zahrajete 2. 6. V Game Passu hra nebude, protože Microsoft ještě nedokončil akvizici Activisionu Blizzard.