11. 11. 2022 je datum, kdy jsme si původně měli zahrát Starfield. Bethesda s Microsoftem ale ambiciózní vesmírné RPG odložili, aby se mu mohli více věnovat a vyladit vše, včetně optimalizace a chyb. Co se za tu dobu změnilo? Tak na to přináší vcelku dobrou odpověď srovnání nové a staré verze Starfieldu.

Video porovnává verzi Starfieldu z roku 2022 s tím, co jsme nedávno viděli na vyhrazeném directu. Nová verze běží na Xboxu Series X a dokládá, že došlo ke zlepšení, i když patrné je i zhoršení. Nejspíš kvůli optimalizaci jsou v horší kvalitě obličeje, vousy a vlasy. Hráči nadávají zejména na oči, které dle nich působí jako bez života a možná i hůře než postavy ve hrách předešlé generace.

Z tohoto pohledu má verze z loňska vypadat jako remaster. Na druhou stranu má ale letošní verze lepší nasvícení a zdá se, že vývojáři z Bethesdy dokázali zachovat kvalitu prostředí. Některé scény vylepšili a v některých scénách změnili denní dobu.

Tak uvidíme, jak Starfield bude vypadat 6. 9., až vyjde na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude dostupný v Game Passu.