Společnost Electronic Arts se podělila o detaily o kariéře hráče a trenéra v EA Sports FC 24. V posledních letech na kariérní režimy neměli vývojáři tolik času a věnovali se spíše Ultimate Team. To se s příchodem nové éry fotbalu od EA mění, jak dokládá nové video.

Jednou z největších novinek letošního ročníku v kariéře manažera je nutnost řídit celý trenérský tým pod vámi. Budete najímat různé trenéry různých kvalit a různých specializací. Čím zkušenější a větší bude váš trenérský tým, tím více se budou zlepšovat vlastnosti vašich hráčů.

Větší důraz je kladen na přípravu na zápas. Autoři přepracovali systém týmového tréninku, který vám nyní umožní vybrat si mezi pěti různými tréninkovými plány, z nichž každý bude mít jiné zaměření, například výkonnostní a energetický. Každému hráči budete moci nastavit individuální tréninkový plán, ovšem musíte najít správnou rovnováhu mezi budováním výkonnostní úrovně hráče a zjištěním toho, aby si udržel kondici a energii v průběhu celé sezóny. Do toho bude promlouvat přirozená kondice hráče, počet odehraných minut, nabitý program zápasů a další faktory.

Před zápasem byste měli svou pozornost směřovat také zprávě s taktickou analýzou vašeho soupeře. Tady se dočtete o jeho pravděpodobné sestavě a rozestavění, jeho formě za posledních pět zápasů, jeho klíčových hráčích a jeho největší útočné a obranné přednosti.

V kariéry hráče je také několik zajímavých novinek. Jsou tady agenti, kteří vám budou stanovovat krátkodobé i dlouhodobé cíle, které musíte splnit, abyste se dostali do vysněného klubu v konkrétní lize. V praxi se jedná o seznam úkolů, například počet driblinků, přesných střel nebo vyhraných hlavičkových soubojů. To má přinést větší kontrolu nad vaší kariérní cestou.

Po úspěšné sezóně si budete moci užít jízdu v autobusu s otevřenou střechou a když budete dostatečně dobří, můžete dokonce vyhrát Zlatý míč a sledovat tuhle významnou událost. Galavečer se Zlatým míčem bude ovšem dostupný pouze na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Na starších konzolích nebude.

EA Sports FC 24, nástupce úspěšné FIFA 23, vyjde 29. 9. letošního roku pro PC, PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.