Sony pro PlayStation 5 zveřejnila druhou reklamu. První video nás před několika týdny přivítalo v novém světě a kladlo důraz na nové funkce ovladače DualSense v podobě haptické odezvy a adaptivních spouští. Okrajově došlo také na systém Tempest 3D AudioTech.

Dnes následuje druhá reklama, která láká na dechberoucí imerzi. Japonská společnost hráčům slibuje nevšední herní zážitky, cestování mezi světy, ohromující vizuál, velkou rychlost a hlubší herní prožitky díky hmatové odezvě, adaptivním spouštím a 3D zvuku.

Jak vidíte, Sony postupně láká na PlayStation 5, který postavila na rychlém SSD disku. Ten se postará o eliminaci obrazovek s načítáním. Například dobrodružství v Ratchet & Clank: Rift Apart se točí kolem cestování jednotlivými světy. Vývojáři slibují, že načtení těchto světů potrvá méně než jednu sekundu.

Kromě výše zmíněného hodlá Sony posunout i grafickou kvalitu za pomoci technologie ray tracing. Ta má umožnit vytvořit herní světy s novou úrovní realistického zpracování s realistickými stíny a odrazy.

Na PlayStation Blogu se různí vývojáři rozpovídali o rychlém SSD disku a technologii Tempest 3D AudioTech. Od kreativního ředitele Briana Hortona jsme se například dozvěděli, že díky SSD disku se hra téměř okamžitě načte a rychlé cestování je opravdu rychlé. Krom toho má SSD dovolit, aby město v Marvel's Spider-Man: Miles Morales vypadalo lépe než kdy jindy.

Tvůrci remaku Demon's Souls vidí SSD nejen jako úložiště dat, ale také jako paměť pro rychlé načtení, kdy je hráč po smrti rychle zpět v akci. V podobném duchu hovoří šéf vývoje Hitmana 3. Rychlé načtení po smrti má hráče povzbudit, aby experimentoval více než kdy jindy.

Technologie Tempest 3D AudioTech má zase tvůrcům umožnit rafinovanější a intuitivnější zvuky, kdy hráči mohou pomocí zvuků určit polohu blízkých nepřátel nebo se lépe vyhnout hrozbě, která na ně přichází.

Bohužel stále nevíme, kdy konzole vyjde a kolik bude stát. Slibován je nám konec letošního roku, ale to je tak vše. Snad už nebude trvat dlouho a budeme chytřejší. Moc času už totiž nezbývá, konzole by měla vyjít v listopadu/novembri 2020.