Zatímco netrpělivě očekáváme další info o pokračování „poštovního simulátoru“ Death Stranding, jeho autor Hideo Kojima a vydavatel 505 Games gratulují k čtvrtému výročí vydání hry na počítače.

Když se podíváme zpátky, rok 2020 byl pro všechny velmi náročný rok, ale těšilo nás, že Death Stranding spojuje lidi pozitivní cestou,“ píší 505 Games v děkovném dopisu. K němu připojují statistiky z hraní všech hráčů, které sdílel i Hideo Kojima na svém Instagramu.

Podle nich hráči na PC podnikli 444 milionu donášek o nákladu v celkové hmotnosti 6,5 miliard kilo. Celkem cestovali 225 miliard metrů. V rámci multiplayerové části hry mohou hráči stavět struktury jako silnice nebo lanovky, které se ukazují i na mapě ostatních hráčů. Takových struktur postavili 35 milionů. „To je desetkrát více než je budov v Tokiu,“ dodává statistika. Tyto struktury pak hráči využili 1377 milionkrát. Během toho jim rozdali 17,3 miliard lajků.

Na sociálních sítích funguje hashtag #4YearsDSPC, díky kterému se do oslav můžete také připojit. Death Stranding pro PC vyšlo 14. 7. 2020, o necelé dva roky později následovala i Director´s Cut verze. Původně hra od Kojima Productions vyšla jako exkluzivita pro PS4.

V budoucnu nás čeká pokračování nazvané Death Stranding 2: On The Beach. V lednu na State of Play se nám dostalo příběhového traileru, podle kterého by hra měla vyjit už příští rok. Chystá se také filmová adaptace, na které se podílí společnost A24.