Pro někoho nudný simulátor chození. Pro jiné propracovaná akční adventura se zajímavým příběhem. To je Death Stranding od Hidea Kojimy a jeho týmu. Japonský odborník se pochlubil úspěchem. Hru hrálo více než 16 milionů hráčů na PlayStationu 4, PlayStationu 5 a PC.

Nejde o prodeje, protože výsledek zahrnuje také lidi, kteří si Death Stranding zahráli díky PlayStation Plus a PC Game Pass. I tak jde ale o úspěch, vždyť je to úplně nová značka od tvůrce Metal Gear Solid. Pokud by vás zajímaly prodeje, tak v létě 2021 bylo hlášeno 5 milionů kopií. To bylo necelé dva roky po vydání na PS4 a rok po vydání na PC. PS5 verze následovala v září 2021.

V současné době vzniká Death Stranding 2 (pracovní název) pro PlayStation 5 a filmová adaptace. A právě o té bude nyní řeč. Kojima potvrdil navázání spolupráce s produkční společností A24. Ta má za sebou velké úspěchy a je podepsána za produkcí Lady Bird, Mluv se mnou, Moonlight, Slunovrat, Ex Machina, Velryba nebo Čarodějnice.

„Jejich filmy jsou vysoce kvalitní a velmi inovativní. Jejich tvorba mě fascinuje, a dokonce mě inspirovala k vytvoření vlastního díla. Jejich inovativní přístup k vyprávění příběhů je v souladu s tím, co Kojima Productions dělá už osm let. Nyní společně natáčíme film o hře Death Stranding. Existuje spousta ‚filmových adaptací her‘, ale to, co děláme, není jen přímé vyprávění hry. Naším záměrem je, aby se našimi diváky nestali jen fanoušci her, ale aby náš film byl pro každého, kdo má rád filmy,“ uvedl Kojima.

Zítra, 16. 12. 2023, to bude osm let od založení Kojima Productions. Na oslavu tohoto úspěchu bylo zveřejněno video. V něm studiu gratulují různé hvězdy, včetně herců (Hunter Schafer, Elijah Wood a Udo Kier), režisérů (Michael Philippou, Mamoru Oshii a Gareth James Edward) nebo producent a moderátor Geoff Keighley.

Samotný tým vznikl v dubnu 2005 pod Konami. O 10 let později se však něco stalo a Kojima se nedohodl s japonskou společností a s dalšími vedoucími odešel. Na konci roku 2015 bylo založeno nezávislé studio Kojima Productions za podpory Sony a začal vývoj hry Death Stranding. Nyní vzniká pokračování ve spolupráci se Sony a s Xboxem zase podivný horor OD.

Oslava 8 let studia Kojima Productions