Společnost THQ Nordic pod holdingem Embracer Group má za sebou úspěšnou prezentaci, na které se ukázal Remake Gothic, temný příběh Želv Ninja, South Park i Titan Quest 2. Generální ředitel celého kolosu během výsledků za čtvrtletí prozradil, že Dead Island 2 vyjde na další platformu.

Lars Wingefors neřekl jaká platforma to bude, což rozproudilo diskuze o nové konzoli. Většina sází na spekulovaného nástupce Nintenda Switch, který má v příštím roce spatřit světlo světa. Vodítko ale přináší sám Wingefors, když investorům řekl, že od další platformy očekává několikanásobné zvýšení prodejů této zombie akce.

Dead Island 2 vyšlo letos v dubnu pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Ve hře jsou české titulky a za první tři dny se prodal milion kusů. Za první měsíc dosáhla na dva miliony kopií. Pokud má další platforma několikanásobně zvýšit prodeje, tak to nebude žádná nová konzole, nýbrž zavedená platforma. V tomto případě bych to osobně viděl na Steam, poněvadž PC verze má v současné době exkluzivitu pro Epic Games Store. Stejné to mělo Saints Row, které po roce dorazilo na Steam.

Dead Island 2 v průběhu prvního roku má obdržet značné množství dodatečného obsahu, včetně dvou příběhových rozšíření. První nazvané Haus se očekává na konci letošního roku a druhé pojmenované SOLA Festival dorazí ve druhém čtvrtletí roku 2024.

V Embracer Group v současné vzniká 215 projektů, 153 z nich nebylo dosud oznámeno.