Máme tady další potvrzení, že Call of Duty: Black Ops 6 vyjde na starou generaci konzolí. Nejprve datamineři v souborech čtvrté sezóny Modern Warfare 3 a Warzone našli zmínky o multigeneračním bundlu Black Ops 6. Potom se informace o Xbox One verzi objevila v Xbox Store vedle Xboxu Series X/S.

Podpora staré generace konzolí není s ohledem na popularitu Call of Duty zas tak překvapivá. Activision se vždy snažil vytřískat ze své akční série co nejvíce. Koneckonců, PS4 prodala více než 117 milionů kusů a spousta hráčů nadále na této konzoli zůstává. Podle Sony má PS4 měsíčně 49 milionů aktivních uživatelů.

Na oficiální potvrzení si budeme muset zřejmě počkat do 9. 6., kdy proběhne Xbox Games Showcase a poté speciální Direct zaměřený čistě na Black Ops 6. Vydání hry se očekává na podzim. Ve stejný den bude také v předplatném Game Pass.

Když jsme u Game Passu, tak novinář Brad Sams z matematického hlediska počítá, že aby se uvedení Call of Duty: Black Ops 6 v Game Passu vyplatilo, bude muset hra přitáhnout alespoň 2,5 milionu nových předplatitelů. Skvělé by podle něj bylo 4,7 až 5 milionů nových předplatitelů. V ideálním světě potom 11 milionů.

Sams při „matematickém úkolu“ vycházet z údajů z roku 2022, kdy Call of Duty během uvedení přineslo miliardu dolarů v tržbách, to odhalily společnosti Activision a Microsoft při soudu s americkou Federální obchodní komisí. Z toho přibližně 35 % připadalo na PS4 a PS5.

Dále došlo k předčasnému odhalení hlavních obrázků pro Vault Edition a Standard Edition, stejně tak bonusovému předobjednávkovému skinu. Tím je více variant Franka Woodse.