Steam Deck se v posledních měsících stal jednou z nejdiskutovanějších konzolí, po jeho uvedení se však začaly objevovat i handheldy konkurenčních společností, obzvláště těch čínských. Nedávno jsme se zaměřili třeba na AYANEO Geek 2.

U něj to ale zdaleka nekončí. Svým výtvorem se nově pochlubila i společnost AOKZOE, jež představila stejnojmennou konzoli. Ta disponuje čipem AMD Ryzen 7 6800U, jenž se mimochodem nacházel i v kouscích AYANEO Geek 2 nebo AYANEO 2. Grafikou je přitom Radeon 680M, u níž se potvrdilo, že dokáže podat lepší výkon než Steam Deck. TDP se má pohybovat okolo 14 až 28 wattů.

Handheld od AOKZOE disponuje 8palcovým IPS panelem o rozlišení 1920x1200 pixelů. Vedle něj se z obou stran nachází tlačítka, na která můžeme být zvyklí z ovladačů. Některým technologickým fanouškům se ale nelíbil vzhled d-padu a doufají, že jej společnost ještě pozmění.

Firma dokonce ukázala, jak na konzoli běží samotné herní tituly. V YouTube videu si tak můžete všimnout, že se na ní dá bez problémů hrát Cyberpunk 2077, Elden Ring nebo Forza Horizon 5. Počet snímků se až na Cyberpunk, kde sem tam klesl i na 53, držel nad hranicí 60.

Pokud vás konzole zaujala, můžete se přihlásit k odběru novinek na oficiálních internetových stránkách, společnost totiž uvádí, že vás v době zahájení předprodeje, což bude v červenci letošního roku, kontaktuje. Odesílání tohoto handheldu zákazníkům odstartuje v září.