Písečné duny, bouřky, sníh i Tatra. To jsou jedny z lákadel závodů Dakar Desert Rally od studia Saber Interactive, které je podepsáno za oblíbenou off-road simulací SnowRunner.

Dnes jsme se dozvěděli datum vydání. Hra dorazí 4. 10. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. PC verze bude k dostání na Steamu a Epic Games Store.

Základní edice bude stát 33,99 €, zatímco Deluxe edice za 49,99 € obsahuje navíc Season Pass a vozidla DAF Truck Turbo-Twin a Peugeot 405 Turbo 16. Všichni, kdo si hru předobjednají, obdrží zdarma Audi RS Q e-tron.

Na předobjednávku láká krátký trailer:

Rallye Dakar Desert je první oficiální hrou od uvedení Dakaru 18 v roce 2018. Na hře pracuje studio Saber Porto, které bylo před akvizicí společností Saber Interactive známé jako Bigmoon Entertainment. Vytvořilo Dakar 18, který nemá špatné uživatelské recenze. I když Duppy při vydání nadšen nebyl.

Letošní Dakar nabídne různé závody v otevřeném světě, několik typů vozidel (auta, buginy, náklaďáky, motorky a čtyřkolky), denní a noční cyklus se všemi čtyřmi ročními obdobími, různé povětrnostní podmínky a režimy pro jednoho i více hráčů. K dispozici bude více než 30 závodů z ročníků 2020, 2021 a 2022 s oficiálně licencovanými vozidly, jezdci a týmy.