Téměř sedm měsíců trval návrat hry Cyberpunk 2077 (součástí české titulky) do PlayStation Store. Sony se krátce po vydání očekávaného titulu rozhodla pro neobvyklý krok a ze svého digitálního obchodu titul stáhla do doby, než bude vylepšena optimalizace - současně vracela nespokojeným hráčům peníze.

Optimalizace byla problémová zejména na konzolích staré generace, ale chyby se nevyhnuly ani verzi pro PC, natož next-gen konzolím, na nichž vše běží v rámci zpětné kompatibility. Několik dnů po vydání hráči na PlayStationu hlásili značné technické problémy. Kromě nízkého rozlišení byly kritizovány také závažné grafické chyby.

Nyní si každý zájemce může Cyberpunk 2077 koupit na PlayStation Store. Sony ale upozorňuje, že na PS4 se nadále mohou objevit určité problémy s výkonem. Sony doporučuje hrát Cyberpunk 2077 na PS4 Pro a PS5, abyste si odnesli co možná nejlepší zážitek.

Na českém PlayStation Store se Cyberpunk 2077 prodává za 1319 Kč, zatímco na tuzemském Xbox Store stojí 1799 Kč.

Přečtěte si také: Komediální kompilace chyb Cyberpunku 2077 před jeho vydáním

NEXT-GEN UPGRADE V DRUHÉ POLOVINĚ ROKU

CD Projekt RED mezitím pracuje na zlepšení stability na všech platformách. Minulý týden dorazil patch 1.23.

Polský tým, jenž vytvořil ságu Zaklínač s Geraltem z Rivie, připomíná, že v druhé polovině letošního roku vyjde bezplatná aktualizace pro PlayStation 5 (a Xbox Series X/S). Tu si budou moci zdarma stáhnout všichni majitelé PS4 verze (a Xbox One verze) - digitálních i fyzických edic.

Očekává se, že PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze se po vylepšení přiblíží PC verzi a budou hratelné v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Uvidíme, zda vývojáři připraví i ray tracing a využijí možnosti bezdrátového ovladače DualSense na PS5 – hmatovou odezvu a adaptivní spouště.

Přečtěte si také: Návrat Dead Space, prezentace PlayStationu a znovuzrození Battlefieldu 4