Koncem měsíce se Diablo 4 dostane do Game Passu, což je pro pekelné akční RPG velká událost, protože si hru budou moci zahrát hráči, kteří dosud s koupí váhali. Ti budou mít dostatek času se rozkoukat a připravit se na čtvrtou sezónu, jelikož byla výrazně odložena.

Vývojáři z Blizzardu nestíhají čtvrtou sezónu připravit na dříve plánovaný 16. duben/apríl. Třetí sezóna tak skončí až 14. května/máje a ve stejný den bude spuštěna ta nová. Její testování začne 2. dubna a ukončeno bude o sedm dní později.

„Chceme se ujistit, že všechny změny budou hráčům vyhovovat,“ vysvětluje odklad komunitní ředitel Adam Fletcher. Posunutí termínu dává autorům více času na testování a zahrnutí zpětné vazby do čtvrté sezóny. Případně budou mít prostor reagovat a zjistit, co hráčům vyhovuje a co naopak ne.

Blizzard tvrdí, že nová sezóna překoná veškerá očekávání. Víme, že přepracuje předměty a systém kořisti. Tak snad budou spokojeni stávající hráči i ti, co se do Diabla 4 nahrnou díky Game Passu.

Testování bude dostupné pouze hráčům na PC prostřednictvím Battle.netu. Do budoucna chtějí v Blizzardu najít další způsoby, jak hráče do připravovaných novinek více zapojit, včetně těch na konzolích.