Creative Assembly se daří. Společnost, kterou vlastní Sega Europe, potvrdila otevření třetího vývojářského studia. Najdeme ho v britském Newcastlu a v příštích letech má nabídnout práci pro více než 100 vývojářů na kreativních a technických pozicích.

Creative Assembly North, jak se studio jmenuje, bude spolupracovat s týmem ze Sussexu na zatím neoznámeném projektu, který má hráčům nabídnout „nezapomenutelný zážitek“. Nové studio, které vzniká od nuly, povede Giselle Stewartová. V oboru se pohybuje 27 let a jde o bývalou manažerku Reflections (Destruction Derby, Driver).

Třetí studio Creative Assembly se nachází v bulharské Sofii. Loni v srpnu firma oznámila práci na novém akčním projektu využívajícím Unreal Engine 5. Ten vniká po boku strategické série Total War a sci-fi střílečky Hyenas.

Jak se zdá, tak vývoj této akce má primárně na starost tým v Sofii, jenž byl dříve součástí Cryteku a poté se podílel na Total War: Rome II – Empire Divided (2017) a Total War: Rome II – Rise of the Republic (2018). V roce 2020 vydal vlastní hru Total War Saga: Troy. Hráči doufají v nástupce survival akce Alien: Isolation.