Letos v říjnu to budou čtyři roky od vydání Crash Bandicoot 4: It's About Time. Fanoušci oblíbeného hrdiny netrpělivě očekávají pátý díl, a to i navzdory tomu, že se autoři z kalifornského studia Toys for Bob v březnu tohoto roku odpoutali od Activisionu Blizzard a stali se nezávislým studiem.

Fanoušky Crashe udržuje ve víře navázání spolupráce mezi Toys for Bob a Microsoftem, který koupil Activision Blizzard. Jak se ale ukazuje, tak přes úspěch remasterované trilogie (prodalo se přes 20 milionů) si vývojáři měli vybrat fialového dráčka Spyra a chystat čtvrtý díl. Možná v rozhodnutí sehrál roli zájem o Crash Bandicoot 4: It's About Time. Tato hra dosáhla na 5 milionů prodaných kopií.

O vývoji čtvrtého Spyra na konci března 2024 mluvil kanadský YouTuber Guy Eh, který je známým insiderem her Crash Bandicoot a Spyro the Dragon. Jeho slova zdánlivě potvrzuje Nicholas Kole. Designér postav, jenž se podílel na It’s About Time a Spyro Reignited Trilogy, se na sociální síti X pochlubil smutnou zprávou. Potvrdil, že Crash 5 byl opravdu ve vývoji. Jednoho dne se o něm máme dozvědět více a má to lámat srdce.

Crash 5 byl pravděpodobně ve vývoji v Toys for Bob ještě pod Activisionem Blizzard, který tým přesunul na pomoc s Call of Duty. Microsoft se dušuje, že podporuje touhy vývojářů, tak se třeba jednoho dne dalšího Crashe dočkáme.

Kole pokračoval v odkrývání dalších zajímavosti a rozpovídal se o dalším projektu. V jiném studiu tři roky vznikal titul pod označením Dragon. Měla to být úplně nová značka, kterou designér popisuje jako útulné sandboxové RPG pro více hráčů. Mělo mít crafting a svět složený z bloků inspirovaných Minecraftem. Po něm se měly pohybovat fantasy postavy.

Tak snad se dočkáme alespoň nového Spyra. Remasterovaná trilogie z roku 2018 byla úspěšná a brzy se možná objeví v Game Passu.