Od vydání Control víme, že můžeme čekat dvě velké expanze. Pokud se vám nová akční adventura od finského studia Remedy Games líbila, tak na příběhové rozšíření pojmenované The Foundation se můžete těšit už koncem tohoto měsíce. DLC vás seznámí s historií Oldest House při cestě na místo pod budovou Federálního kontrolního úřadu.

The Foundation vyjde 26. 3. 2020. Doprovodný teaser toho moc neukazuje. Potvrzuje ovšem, že se vrátí Helen Marshall, jež je vedoucí operací Federálního úřadu v Control. V průběhu původního příběhu zmizela a nikdo neví, co se s ní stalo. Pouze nám řekla, že musí něco rychle zkontrolovat. Lze očekávat, že odhalíme, co se s ní stalo. Dle vývojářů nás čeká několik překvapivých zvratů, které rozšíří události hlavního příběhu.

Kromě hlavního příběhu čeká na hlavní hrdinku také několik vedlejších misí a pár zajímavostí, včetně nových zbraní.

V polovině letošního roku bude následovat druhé DLC, které je určitým způsobem propojeno s Alanem Wakem. Hlavní hrdinka Jess v AWE navštíví novou oblast v rámci Oldest House. Má jít o výzkumné středisko, kde předsednictvo pečlivě zkoumá Alter World Events (zkráceně AWE). Fanoušci jsou přesvědčeni, že právě v rámci AWE se dostane na Alana Wakea. Teaser obrázek totiž připomíná charakteristickou siluetu Alana Wakea. Toho si jistě všimne každý.