Zítra se máme dočkat prvních detailů o Call of Duty: Black Ops – Cold War. V aktualizačních souborech pro Call of Duty: Modern Warfare ale byly nalezeny první důležité informace. Ty prozrazují, že Cold War je přímé pokračování prvních Black Ops. To může být pro mnohé fanoušky velké překvapení.

Fiktivní příběhová kampaň se má odehrávat na začátku 80. let, v době těkavé geopolitické bitvy a hráči se postaví tváří v tvář historickým postavám a tvrdým pravdám. Při tom budou bojovat na ikonických místech studené války, včetně Východního Berlína, Vietnamu, Turecka, sovětského velitelství KGB a dalších. Těšit se můžete na návrat hrdinů v čele s Masonem, Woodsem a Hudsem - společně budou pronásledovat tajemnou postavu známou jako Perseus, jež hodlá destabilizovat světovou rovnováhu a změnit průběh událostí.

Připomeňme, že Frank Woods je jednou z hlavních postav série Call of Duty: Black Ops. Dříve byly zmínky o něm nalezeny v souborech posledního Modern Warfare.

Chybět nemůže multiplayer a stále populárnější mód se zombíky. V těchto dvou módech máte do rukou dostat arzenál zbraní a vybavení z období studené války. Otázkou je, zda se Zombies vrátí k realističtějšímu stylu v souvislosti se zbraněmi. V posledních dílech totiž byl herní zážitek obohacen o šílené kousky.

Co se týče PC verze, tak ta má být nadále exkluzivně dostupná přes Battle.net, což zase hráče moc nepotěší. Activision má plánovat také Battle Pass a Treyarch připravují nějaký Land, Air, and Sea Pack. Má jít o speciální skiny. Bohužel nemáme počítat s bezplatnou aktualizací pro PlayStation 5 a Xbox Series X. K této verzi hry se bezplatně dostanou pouze majitelé speciální Ultimate edice. Ta má být označena jako cross-gen.

Vypadá to, že Call of Duty: Black Ops – Cold War vyjde 13. 11. 2020. Multiplayer bude údajně představen 9. 9.