Finské studio Remedy zveřejnilo podrobnosti o vylepšení akční adventury Control pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Než se pustíme do detailů, je nutné upozornit, že aktualizace bude dostupná pouze majitelům Ultimate Edition. Pokud hrajete na PS5 a máte předplacené PlayStation Plus, tak si Control Ultimate Edition budete moci v únoru/februári přidat zdarma do své digitální knihovny her.

Hra bude na nové generaci konzolí podporovat ray-tracing. K dispozici bude režim výkonu zaměřený na 60 snímků za sekundu v rozlišení 1440p a výstupem 4K. Grafický režim nabídne 30 snímků za sekundu s ray-tracingem při rozlišení 1440p a výstupem 4K.

Pokud budete hrát na Xboxu Series S, tak tam bude pouze režim výkonu, tedy 60 snímků bez ray-tracingu v rozlišení 900p a výstupem 1080p. Je to z důvodu omezení hardwaru, nikoli hry.

PS5 verze bude podporovat vibrace a spouště bezdrátového ovladače DualSense, stejně tak aktivity a nápovědy v rámci karet a videí, které vás provedou hrou a sledují váš progres.

Bezplatná aktualizace s vylepšením pro majitele Control Ultimate Edition bude dostupná 2. 2., kdy současně začíná nová nabídka PS Plus - pokud prahnete po fyzické verzi, ta bude v prodeji od 2. 3. 2021. Bohužel nebude možné přenést uložené pozice z PS4 a Xbox One verzí. To půjde pouze v případě, že budete hrát Control v rámci zpětné kompatibility. Důvodem je, že Control Ultimate Edition pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S je postavena na novější verzi technologie Northlight Engine.

Přečtěte si také: Destruction AllStars i Control: Ultimate Edition zdarma s PS Plus

Součástí Control Ultimate Edition je základní hra, první rozšíření The Foundation, druhé rozšíření AWE, end-game režim Expeditions, fotografický režim a veškeré aktualizace z původní hry.